Ο Τζερόνιμο Μπαράλες του Αστέρα Τρίπολης φαίνεται πως βρήκε το «λιμάνι» του στην χώρα μας και σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα Marca δήλωσε ότι θα ήταν τιμή του αν έπαιρνε την ελληνική υπηκοότητα και αγωνιζόταν για την Εθνική ομάδα.

Στη συνέντευξη ο 28χρονος επιθετικός μίλησε και για τον Αστέρα, τις άμυνες της Superleague και το φαινόμενο της βίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη Marca:

Για την καλή σχέση που έχει με τα δίχτυα φέτος είπε: «Είναι θέμα δουλειάς και ρέντας. Η τύχη παίζει ρόλο, αλλά η δουλειά είναι το 90% του γκολ. Τα τελευταία τρία χρόνια πάω καλά, αλλά φέτος έχοντας προσαρμοστεί στο πρωτάθλημα, έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση. Η Super League είναι πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ευτυχώς έχουμε μια ομάδα με σπουδαίους παίκτες και δύναμη στην επίθεση, που πετυχαίνει πολλά γκολ».

Για τον ανταγωνισμό με τον Μήτρογλου στην κορυφή των σκόρερ: «Έχω ακούσει να μιλάνε γι’ αυτό, αλλά δεν διαβάζω πολύ Τύπο. Ο ανταγωνισμός με τον Μήτρογλου είναι κάτι δευτερεύον για μένα. Δεν δίνω σημασία σε αυτό. Πέρσι ανταλλάξαμε φανέλες. Δεν έχω σκοράρει απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά ελπίζω να το κάνω».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τους προσωπικούς και ομαδικούς στόχους: «Δεν μου αρέσει να μιλώ για συγκεκριμένο στόχο αριθμού γκολ. Ελπίζω πάντως να φτάσω τα 20. Αυτό που προέχει για μας είναι να εξασφαλίσουμε ξανά τη θέση στην Ευρώπη και να μπούμε μετά στους ομίλους του Europa League. Ήταν μια φανταστική εμπειρία και θέλουμε να τη ζήσουμε ξανά. Δεν έχει σημασία ποιος θα βάλει τα γκολ, αρκεί να πετύχουμε το στόχο μας».

Για την απόφασή του να πάει στον Αστέρα: «Υπάρχουν πολλοί παίκτες από την Αργεντινή που μιλούν ισπανικά και αυτό έπαιξε το ρόλο του για να υπογράψω για τρία χρόνια. Επίσης η συμμετοχή στην Ευρώπη ήταν ένα κίνητρο. Ο Αστέρας είναι ένας πολύ υγιής σύλλογος, με σπουδαία οργάνωση, που ξέρει τι θέλει. Η Τρίπολη είναι μια μικρή πόλη, αλλά όλοι αγαπούν το ποδόσφαιρο. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ έχουν το οικονομικό πλεονέκτημα, αλλά προσπαθούμε να κλείσουμε την ψαλίδα».

Για το ποδοσφαιρικό του ίνδαλμα: «Ο Τιερί Ανρί. Αν εξαιρέσουμε τον Μαραντόνα και τώρα τον Μέσι, εγώ πάντα ονειρευόμουν να κάνω έστω και το 10% από όσα έκανε ο Ανρί. Έχει τόση ποιότητα και ταχύτητα… Όταν άρχισα την καριέρα μου στην Αργεντινή, φορούσα το 14 επειδή ήταν και το δικό του νούμερο».

Για την εθνική Αργεντινής: «Είναι πολύ μακρινό όνειρο αυτό, αφού η χώρα διαθέτει σπουδαίους επιθετικούς».

Για το ενδεχόμενο ελληνοποίησης και κλήσης στην Εθνική: «Είναι μια πιθανότητα που δεν αποκλείω. Το να παίζεις σε μια εθνική ομάδα είναι σημαντικό και θα ήταν τιμή για μένα. Θα ήμουν ευγνώμων αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, αλλά είναι κάτι που βρίσκεται στον αέρα».

Για τη βία στα ελληνικά γήπεδα: «Είναι κάτι που δεν μας αρέσει. Είναι άσχημο που παίξαμε τα δύο προηγούμενα παιχνίδια σε άδειο γήπεδο, για επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί άλλων ομάδων. Ο κόσμος του Αστέρα είναι ένθερμος, αλλά όχι βίαιος και δεν προκαλεί προβλήματα. Ο μόνος τρόπος για να βάλεις τέλος στη βία είναι με ποινές αφαίρεσης βαθμών. Με τόσο αυστηρές τιμωρίες, οι οπαδοί δεν θα σκέφτονταν να κάνουν τέτοια πράγματα. Νομίζω πως είναι το καλύτερο μέτρο για να σταματήσει αυτή η κατάσταση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης