Ο Αστέρας Τρίπολης πέρασε νικηφόρα την Πέμπτη από το «Παγκρήτιο», επικρατώντας με 1-0 του Εργοτέλη στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων, για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το γκολ του Ρόλε στο 50ο λεπτό ήταν αυτό που έκρινε το τελικό αποτέλεσμα και έδωσε μεγάλο προβάδισμα στην αρκαδική ομάδα ενόψει της ρεβάνς, που θα γίνει στις 27 ή 28 Φεβρουαρίου στο γήπεδο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».


ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο Αστέρας επέβαλε από το ξεκίνημα την ανωτερότητά του και έπαιξε… μονότερμα τους γηπεδούχους, δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά του έλειψε το γκολ.
Ο Κατσιμήτρος στο 3΄ απέκρουσε τα διαδοχικά σουτ των Κώτσιρα και Τσιλιανίδη, ενώ στο κόρνερ που ακολούθησε, δύο παίκτες της αρκαδικής ομάδας δεν πρόλαβαν από κοντά να σπρώξουν τη μπάλα στα δίχτυα.
Στο 14΄ γκολ του Ιγκλέσιας με κεφαλιά ακυρώθηκε ορθώς ως οφσάιντ (νωρίτερα πάντως η βοηθός Δέτση είχε ανακόψει με λάθος υπόδειξη επικίνδυνη επίθεση των φιλοξενούμενων), στο 21΄ διαγώνιο σουτ του Καλτσά πέρασε μόλις άουτ και στο 30΄ ο Κατσιμήτρος έδιωξε δυνατό σουτ του Μανιά.
Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου χάθηκε στο 41΄, όταν ο Κατσιμήτρος απέκρουσε αρχικά το σουτ του Καλτσά, η μπάλα στρώθηκε στον Μανιά, αλλά ο τελευταίος προ κενής εστίας έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

Τελικά, το γκολ που έψαχνε -και δικαιούτο- ο Αστέρας ήρθε στο 50΄ με πλασέ του Ρόλε, μετά από ωραίο στρώσιμο του Μανιά.
Είχε προηγηθεί, δύο λεπτά νωρίτερα, μεγάλη ευκαιρία για τον Εργοτέλη, με τον Αθανασιάδη να σταματάει τελευταία στιγμή τον Καπνίδη, που είχε αποφύγει δύο αμυντικούς και έβγαινε τετ-α-τετ, ενώ αμέσως μετά το γκολ (52΄), οι γηπεδούχοι απείλησαν εκ νέου με κεφαλιά του Μπάτζιου που κατέληξε άουτ.
Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου ήλεγξαν το ρυθμό κα κράτησαν σχετικά εύκολα τη νίκη, που ουσιαστικά τους δίνει από σήμερα το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Κίτρινες: Μαζουλουξής, Κοιλιάρας – Καλτσάς

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Παπαβασιλείου): Κατσιμήτρος, Μπάτζιος, Οικονόμου, Μαζουλουξής (71΄ Γροντής), Μπαχανάκ (18΄ Κοιλιάρας), Μπρους, Μπουρσέλης, Τσέλιος, Κουατένγκ, Έφορντ (26΄ Καπνίδης), Ιατρούδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Παράσχος): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Μαρτίνεζ, Βλάχος, Τριανταφυλλόπουλος, Βαλιέντε, Ρόλε (69΄ Φερνάντεζ), Ιγκλέσιας (61΄ Κυριακόπουλος), Καλτσάς, Τσιλιανίδης (83΄ Ματρικάρντι), Μανιάς

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης