Μία ήττα που μπορεί να αποβεί μοιραία στη μάχη που δίνει για την αποφυγή του υποβιβασμού γνώρισε το Σάββατο η Ξάνθη.

Πιο συγκεκριμένα, η ακριτική ομάδα έχασε με 2-1 το Σάββατο από τον Αστέρα Τρίπολης στα «Πηγάδια» και πλέον την τελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ θα παίξει όλη τη χρονιά στην έδρα της Λάρισας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Το άγχος ήταν το βασικό στοιχείο του παιχνιδιού της Ξάνθης που την οδήγησε στην ήττα.

Αν και η ομάδα του Καραγεωργίου είχε κατοχή μπάλας στο 56% και 6-4 τις τελικές προσπάθειες στο πρώτο μέρος, εντούτοις ο Αστέρας ήταν αυτός που πήρε τη νίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Αρκάδες άνοιξαν το σκορ μόλις στο 6′. Μετά από προσπάθεια και σέντρα του Σίτο από τα αριστερά και πλασέ του Κρεσπί στο δεύτερο δοκάρι η Ξάνθη δέχτηκε το πλήγμα κι αυτό της στοίχισε ψυχολογικά, αφού άργησε να βρει τον εαυτό της.

Στο 16′ πάλι ο Αστέρας ήταν σε θέση βολής αλλά το πλασέ του Κρεσπί Ρέτζις, από κοντά έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Αμπάντ. Τέσσερα λεπτά αργότερα (20′) ο Τασουλής μπήκε στην περιοχή της Ξάνθης, έκανε και το πλασέ με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Στην επανάληψη ο Νίκος Καραγεωργίου έκανε γρήγορα τρεις επιθετικές αλλαγές και στο 56′ η Ξάνθη ευτύχησε να ισοφαρίσει. Από κόρνερ ο Χρήστος Λισγάρας, με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσιφτσή ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Το γκολ αυτό αποφόρτισε τους γηπεδούχους και δέκα λεπτά αργότερα στο 66′ ο Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης με δυνατό πλάγιο σουτ πέτυχε δεύτερο γκολ μετά από σέντρα του Μπαξεβανίδη και ασύλληπτο σουτ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μετά από έλεγχο της φάσης από το VAR για κοντρόλ της μπάλας με το χέρι από τον Μουλέν, πριν αυτή φτάσει στον Μπαξεβανίδη που έκανε την πάσα-ασίστ στον σκόρερ.

Η ακύρωση του γκολ έφερε διαμαρτυρίες και μεγάλη νευρικότητα στους Ακρίτες.

Η Ξάνθη δεν κατάφερε να ελέγξει την νευρικότητα της και στο 85′ παραχώρησε πέναλτι σε ανατροπή του νεοεισελθόντα Αλί Μπάμπα, που εκτέλεσε επιτυχώς ο Λουίς Φερνάντεθ για να πάρει εκ νέου προβάδισμα η ομάδα της Τρίπολης με 1-2.

Η ομάδα του Καραγεωργίου πλησίασε στο 93′ στην ισοφάριση με τον Ντε Αμορίμ που από κοντά έχασε την πολύ καλή ευκαιρία για το 2-2 και λίγο αργότερα ολοκληρώθηκε ο αγώνας με έντονες διαμαρτυρίες προς τον Θεσσαλό ρέφερι, κυρίως για την ακύρωση του γκολ που θα της έδινε προβάδισμα στο 66′.

Κίτρινες: Λισγάρας, Κασάδο, Μουλέν, Κοβάσεβιτς, Σίτο, Μουνάφο, Πασαλίδης, Αλάγκμπε,

Ξάνθη (Νίκος Καραγεωργίου): Αμπάντ, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Καρασαλίδης (80′ Τζουρίσκοβιτς), Στάρτζεον (80′ Σόσα), Τερκί (46′ Γκαργκαλατζίδης), Φασίδης (46′ Κοβάσεβιτς) , Μουλέν, Ντε Αμορίμ Κάστρο (52′ Φοσέ).

Αστέρας (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Αντζουλάς, Τασουλής, Μπόρχα Φερνάντεθ, Σίτο (62′ Mπελόκ), Κρεσπί Ρέτζις, Ριέρα (83΄Αλί Μπάμπα), Λουίς Φερνάντεθ (91′ Αλάγκμπε), Μουνάφο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης