Την κοινή επετειακή τους εμφάνιση για τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής Επανάστασης, παρουσίασαν ο Αστέρας Τρίπολης και ο ΑΠΟΕΛ, στο πλαίσιο ευρύτερης συνεργασίας των δύο ομάδων. Στη φανέλα κυριαρχεί το μπλε χρώμα, ο λευκός σταυρός στο κέντρο, ενώ απεικονίζεται η ευλογία της επαναστατικής σημαίας στο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας.

Οι δύο σύλλογοι προαναγγέλλουν ότι θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους, με αποκορύφωμα τη διεξαγωγή φιλικού στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» της Τρίπολης, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αστέρας Τρίπολης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 αποτέλεσε την παλιγγενεσία του ελληνικού Έθνους σηματοδοτώντας την έναρξη της αποτίναξης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η οποία εποφθαλμιούσε σε κατάκτηση ολόκληρης της Ευρώπης. Αποτέλεσε δε για τους σκλαβωμένους Έλληνες, την ανάσταση της χαμένης Εθνικής ταυτότητας, που αλλοιωνόταν για 4 ολόκληρους αιώνες, με κίνδυνο να εξαλειφθεί από προσώπου γης.

Η άλωση της Τριπολιτσάς λίγους μήνες μετά την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, με τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη να υψώνει την ελληνική σημαία και να ταυτίζεται με την πόλη, ήταν ένα κομβικό σημείο για την επιτυχία της Ελληνικής Επανάστασης. Τον ίδιο καιρό, στην Λευκωσία της Κύπρου, ο Αρχιεπίσκοπος Κυπριανός, μυημένος στο έργο της Φιλικής Εταιρείας, συλλαμβάνεται και απαγχονίζεται από τους Τούρκους. Δύο εξέχουσες προσωπικότητες ταυτισμένες με το πιο σημαντικό αίσθημα των Ελλήνων. Την θέλησή τους για Ελευθερία.

200 χρόνια μετά, ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ και ο Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος ΕΛΛΗΝΩΝ Λευκωσίας, επιθυμώντας να τιμήσουν την μνήμη και την σημασία της Ελληνικής Επανάστασης, προχωρούν από κοινού και σε συνεργασία με την εταιρεία αθλητικού υλικού Macron, στην δημιουργία μιας ιδιαίτερης επετειακής εμφάνισης. Με την απεικόνιση της ευλογίας της σημαίας της Ελληνικής Επανάστασης στο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, τον Σταυρό όπως αυτός απεικονίζεται στην πρώτη σημαία του ελληνικού Έθνους, να δεσπόζει στο μπροστινό μέρος και την αναγραφή στην πλάτη «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ», με τον αριθμό «21» οι δύο ομάδες αποτυπώνουν την πιο ένδοξη στιγμή του Ελληνισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με έντονα αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας ανακοινώνουμε αυτή την πρώτη κοινή ενέργεια ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες με αποκορύφωμα, την διεξαγωγή όταν αυτό είναι εφικτό, φιλικής αναμέτρησης μεταξύ των δύο ομάδων στο στάδιο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» στην Τρίπολη.

Συμβολικά έχουν δημιουργηθεί προς πώληση, 200 συλλεκτικές φανέλες για κάθε ομάδα, για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Συμβολική είναι και η απόφαση, η ανακοίνωση να γίνει στις 25 Μαρτίου και ώρα 18.21 ακριβώς, για να τιμηθούν η ημερομηνία και χρονολογία της Ελληνικής Επανάστασης.

Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ με βαθιά συναισθήματα παρουσιάζει την επετειακή φανέλα ακριβώς στα σημεία της ιστορικής Αρκαδίας, τα οποία ταυτίστηκαν με τη δράση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Το σπίτι των παιδικών του χρόνων στο Λιμποβίσι, η περιοχή Κάθισμα με τον ιστορικό βράχο, από όπου παρακολουθούσε την Τρίπολη και την πορεία της Επανάστασης και η πλατεία Άρεως, όπου δεσπόζει το άγαλμά του με το άλογό του.

Η επετειακή εμφάνιση του ΑΣΤΕΡΑ είναι ήδη διαθέσιμη στο Star Store, σε ειδικά σχεδιασμένο κουτί. Κατόπιν παραγγελίας θα είναι διαθέσιμη και σε κορνίζα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης