Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να πάρει βαθμούς στην Τρίπολη, καθώς στο ματς για την 24η αγωνιστική της Super League γνώρισε την ήττα με 3-2 από τον Αστέρα. Οι Αρκάδες προηγήθηκαν αρχικά δύο φορές με γκολ των Κυριακόπουλου (18’) και Τόνσο (52’), ενώ ο «Δικέφαλος του Βορρά» ισοφάρισε προσωρινά με σκόρερ τον Τζάλμα Κάμπος (37’).

Το ματς απέκτησε άγρια ομορφιά, καθώς στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πρίγιοβιτς ισοφάρισε σε 2-2 με πέναλτι, όμως στο επόμενο λεπτό ο Ιγκλέσιας νίκησε τον Πασχαλάκη σε τετ-α-τετ και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πατήστε εδώ και δείτε τα γκολ του αγώνα

Το πρώτο μέρος είχε ρυθμό, ένταση και πολλές φάσεις. Μόλις στο 2′ οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Τσιλιανίδη, ο Πασχαλάκης έπεσε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Οι Αρκάδες απείλησαν και στο 14’ με κεφαλιά του Μανιά, ενώ το γκολ ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα.

Στο 18’ ο Αστέρας βγήκε στην αντεπίθεση και ο Τσιλιανίδης από τα δεξιά τροφοδότησε τον Τόνσο. Η μπάλα έφτασε στον Κυριακόπουλο, που με συρτό σουτ νίκησε τον Πασχαλάκη και ξεσήκωσε τις κερκίδες, ανοίγοντας το σκορ. Ο Αστέρας έγινε απειλητικός και στο 32’ με τον Μανιά να πλασάρει άουτ, ενώ ο Τσιλιανίδης περίμενε μόνος προ κενής εστίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια ισορρόπησε το ματς και στο 37’ ισοφάρισε. Ο Μακ από τα αριστερά άδειασε τον αντίπαλό του και γύρισε την κατάλληλη στιγμή για τον Κάμπος, που με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πιο δυνατά και πίεσε την άμυνα των γηπεδούχων, ψάχνοντας τη νίκη. Ο Αστέρας, όμως, ήταν εκείνος που πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ. Συγκεκριμένα στο 53ο λεπτό, έπειτα από κλέψιμο που έγινε από τα αριστερά, ο Κυριακόπουλος έκανε ωραία σέντρα και ο Τόνσο σημείωσε το 2-1.

Στο 65′ ο ΠΑΟΚ προσπάθησε ν’ απαντήσει. Ο Μπίσεσβαρ τροφοδότησε τον Πρίγιοβιτς και αυτός τον Πέλκα, που με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αθανασιάδη. Ο Λουτσέσκου ενίσχυσε, στη συνέχεια, την επιθετική γραμμή της ομάδας του με τις αλλαγές και η ομάδα της Θεσσαλονίκης άρχισε να «πολιορκεί» την άμυνα του Αστέρα. Στο 76′ ο Αθανασιάδης έδιωξε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Πρίγιοβιτς, ενώ ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει.

Όλα έδειχναν πως το 2-1 δεν θα αλλάξει, ωστόσο στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ιγκλέσιας ανέτρεψε τον Πρίγιοβιτς και ο Σέρβος φορ εκτέλεσε το πέναλτι, ισοφαρίζοντας σε 2-2. Στο επόμενο λεπτό, ο Ιγκλέσιας βρέθηκε σε θέση βολής και μετά από το σουτ του η μπάλα βρήκε στον Βαρέλα και κατέληξε στα δίχτυα, με αποτέλεσμα να διαμορφώσει το τελικό 3-2.

Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 3-2 (Novasports 2)

Γκολ: 18′ Κυριακόπουλος (Αστέρας Τρίπολης), 37′ Κάμπος (ΠΑΟΚ), 52′ Τόνσο (Αστέρας Τρίπολης), 90’+7′ πεν. Πρίγιοβιτς (ΠΑΟΚ), 90’+8′ Ιγκλέσιας (Αστέρας Τρίπολης)

Κίτρινες κάρτες:
Τριανταφυλλόπουλος, Ιγκλέσιας, Ντουντού, Καλτσάς – Αζεβέδο, Μαλεζάς, Πρίγιοβιτς, Πέλκας

Κόκκινες κάρτες:


Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης):
Αθανασιάδης, Μπέρτος (46′ Κώτσιρας), Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τόνσο, Κυριακόπουλος (67′ Ντουντού), Τσιλιανίδης, Μανίας (84′ Καλτσάς).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου):
Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Μαουρίσιο, Σάκχοφ (69′ Αζεβέδο), Πέλκας, Μακ (57′ Μπίσεσβαρ), Κάμπος (83′ Κουλούρης), Πρίγιοβιτς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης