Στις νίκες επέστρεψε ο ΠΑΟΚ, μετά τις ισοπαλίες απέναντι στον Άρη και την ΑΕΚ, καθώς επιβλήθηκε με 2-1 σκορ του Αστέρα στην Τρίπολη, για την 6η αγωνιστική της Super League.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας κατέκτησαν το τρίποντο χάρη στο γκολ του Σφιντέρσκι στο 33′ και το αυτογκόλ του Μαρτίνες στο 47′, ενώ το τέρμα με το οποίο μείωσαν οι Αρκάδες το σημείωσε στο 58′ ο Σουάρεθ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη της αναμέτρησης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη των έξι φιλάθλων του ΠΑΟΚ που έχασαν τη ζωή τους στις 4 Οκτωβρίου 1999 στα Τέμπη.

 

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, με στόχο ένα γρήγορο γκολ. Αυτό εν τέλει άργησε λίγο παραπάνω από μισή ώρα, με τον φορμαρισμένο, Σφιντέρσκι στο 33′ να νικά με ωραίο πλασέ τον Παπαδόπουλο, βρίσκοντας δίχτυα για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 41o λεπτό οι γηπεδούχοι, οι οποίοι είχαν κι αυτοί ευκαιρίες για να σκοράρουν, χωρίς ωστόσο αυτές να αξιοποιηθούν από τους παίκτες τους, ζήτησαν πέναλτι σε τράβηγμα του Μάτος στον Σουάρεθ, αλλά ο Μανούχος δεν είδε κάτι το επιλήψιμο στη φάση.

Στο δεύτερο μέρος οι Θεσσαλονικείς ευτύχησαν να προηγηθούν με 2-0 μόλις στο 47΄ με αυτογκόλ του Μαρτίνεθ.

Ο Ελ Καντουρί εκανε το γύρισμα στην περιοχή και ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων με προβολή στη προσπάθειά του να διώξει την μπάλα, την έστειλε στην εστία της ομάδας του.

Ο Αστέρας δεν κατέθεσε τα όπλα και στο 58΄ κατάφερε να μειώσει σε 2-1 με κεφαλιά του Σουάρεθ που νίκησε τον Ζίβκοβιτς μετά από κόρνερ του Καπίγια, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Στα λεπτά που απέμεναν όμως δεν άλλαξε κάτι, κι έτσι οι Θεσσαλονικείς έφυγαν με το πολύτιμο τρίποντο από την Τρίπολη.

Κίτρινες: Μπαράλες, Παπαδόπουλος – Μπίσεσβαρ, Ελ Καντουρί, Αουγκούστο

Αστέρας Τρίπολης (Μπόρχα Χιμένεθ): Παπαδόπουλος, Βλάχος, Μαρτίνες, Βαλιέντε, Ματρικάρντι (89΄ Μπόρχα Φερνάντεθ), Σουάρεθ, Καπίγια, Μουνάφο (76΄ Χαουρέγκι), Ριέρα (82΄ Σίτο), Μαρκ Φερνάντεθ, Μπαράλες.

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Ζίφκοβιτς, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Αουγκούστο, Μίσιτς, Λημνιός, Ελ Καντουρί (77΄ Πέλκας), Μπίσεσβαρ (67΄ Μαουρίσιο), Σφιντέρσκι (77΄Άκπομ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη του αγώνα οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων τίμησαν τη μνήμη των 6 αδικοχαμένων φιλάθλων του ΠΑΟΚ που πριν από 20 χρόνια άφησαν την τελευταία πνοή στην άσφαλτό, στο δυστύχημα που σημειώθηκε στα Τέμπη.

Πηγή video: Νοvasports

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης