Ο Αστέρας Τρίπολης εκμεταλλεύτηκε την έδρα του και επικράτησε 5-0 της Ξάνθη στο «Θ. Κολοκοτρώνης» στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Super League. Στο 13’ ο Σίτο άνοιξε το σκορ, στο 21’ σκόραρε ο Καπίγια, ενώ στο 82’ ο Λουίς Φερνάντεθ ανέβασε το δείκτη στο 3-0. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσαν στο τέλος ο Μπαράλες (με πέναλτι) και ο Σουάρεθ. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Τερκί των φιλοξενούμενων.  

Πατήστε εδώ και δείτε τα γκολ του αγώνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε πολύ επιθετικά στον αγωνιστικό χώρο, εν αντιθέσει με την Ξάνθη που είχε δώσει πολλά μέτρα. Οι Αρκάδες άνοιξαν το σκορ στο 13΄ όταν από σέντρα του Ορτέγκα ο Σίτο με προβολή έκανε το 1-0. Η πίεση των παικτών του Ράσταβατς, που αντιμετώπιζε την πρώην ομάδα του, απέδωσε εκ νέου στο 21΄. Σε ένα πανομοιότυπο γκολ ο Σίτο έκανε την σέντρα και με κεφαλιά ο Καπίγια σημείωσε το 2-0.

Στο δεύτερο μέρος η Ξάνθη ανέβηκε, αλλά η καλά οργανωμένη άμυνα του Αστέρα δεν αντιμετώπισε πρόβλημα. Μάλιστα στο 82΄ σε μία κόντρα επίθεση ο Λουίς Φερνάντες έκανε το 3-0 και έφτασε τα πέντε γκολ στο πρωτάθλημα.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τερκί υπέπεσε σε πέναλτι, που δόθηκε με τη βοήθεια του VAR, και είδε την κόκκινη κάρτα. Ο Μπαράλες ανέλαβε την εκτέλεση κι έκανε το 4-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σουάρεθ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Αστέρα που αποχαιρέτησε με ιδανικό τρόπο το 2019.  

Αστέρας Τρίπολης – Ξάνθη 5-0 (Novasports 1)

Γκολ: 13′ Σίτο, 21′ Καπίγια, 82′ Λ. Φερνάντεθ, 90’+1 πεν. Μπαράλες, 90’+5 Σουάρεθ

Κίτρινες κάρτες: Λισγάρας, Τερκί

Κόκκινες κάρτες: 90′ Τερκί

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Ορτέγκα, Βαλιέντε (77′ Μπ. Φερνάντεθ), Σουάρεθ, Ματρικάρντι, Καπίγια, Σίτο (60′ Τασουλής), Μουνάφο, Λ. Φερνάντεθ (90′ Δουβίκας), Μπαράλες.

Ξάνθη (Γιώργος Παράσχος): Αμπάντ, Τεσέιρα, Μαλεζάς (66′ Μουλέν), Λισγάρας, Καρασαλίδης, Τερκί, Καμαρά, Ντε Αμορίμ (46′ Στάρτζεον), Ντε Λούκας (36′ Μπαριέντος), Φασίδης, Φόσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης