Μεγάλο θέμα έχει προκύψει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο αυτή τη φορά δεν αφορά το αγωνιστικό κομμάτι.

Πιο συγκεκριμένα η φημισμένη αγγλική ομάδα βρίσκεται σε καθεστώς cyber attack με χάκερς να έχουν «κλειδώσει» όλα τα ψηφιακά συστήματα του Συλλόγου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «κόκκινοι διάβολοι» δέχτηκαν επίθεση από ομάδα χάκερ και, παρ’ ότι προσέλαβαν ομάδα ειδικών, δεν μπόρεσε να αλλάξει κάτι.

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με την «Daily Mail», οι χάκερ έχουν αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο του υπολογιστικού συστήματος του συλλόγου.

Όπως προαναφέραμε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ζήτησε βοήθεια στην αντιμετώπιση μεγάλης κυβερνοεπίθεσης που δέχεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα δε με τα διεθνή ΜΜΕ, οι χάκερς έχουν «κλειδώσει» όλα τα υπολογιστικά συστήματα του Συλλόγου, από υπολογιστές μέχρι τα email accounts των εργαζομένων στον σύλλογο και πλέον εκβιάζουν την ομάδα με διαρροή απόρρητων στοιχείων και πληροφοριών ευαίσθητου περιεχομένου, αν δεν πληρωθούν άμεσα.

Η έρευνα για να βρεθούν οι εκβιαστές συνεχίζεται, ενώ, αν τυχόν διαρρεύσουν στοιχεία από τη βάση δεδομένων των μελών, τότε κινδυνεύει και με πρόστιμα που φτάνουν μέχρι το 2% των ετήσιων εσόδων της.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» δέχτηκαν ερώτηση από το CNN για το εν λόγω θέμα, ωστόσο αρκέστηκαν να απαντήσουν πως δεν είναι σε θέση να σχολιάσουν «φήμες» σχετικά με το ποιος μπορεί να ευθύνεται για τη συγκεκριμένη κυβερνοεπίθεση.

«Η ομάδα IT κάνει εσωτερική έρευνα για το τι μπορεί να έχει συμβεί, για την ώρα δεν έχουμε στοιχεία για το ποιος μπορεί να ευθύνεται για την παραβίαση των ψηφιακών δεδομένων. Τα συστήματα που αφορούν την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων μας στο Old Traford έχουν παραμείνει ασφαλή και τα παιχνίδια θα γίνουν κανονικά», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του συλλόγου.

Μολονότι εκφράζονται φόβοι ότι οι χάκερς έχουν αποσπάσει προσωπικά δεδομένα φιλάθλων, στοιχεία των οποίων ήταν αποθηκευμένα στον κεντρικό σέρβερ και στο e-shop, η Premier League ανακοίνωσε πως δεν προκύπτει κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής.

Η πρώτη cyber επίθεση στην ομάδα έγινε πριν μια εβδομάδα, ενώ υπήρξαν επαναληπτικές απόπειρες τις προηγούμενες ημέρες, με τα συστήματα να «κλειδώνονται» τις προηγούμενες ώρες.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι στην αγγλική ομάδα ασκήθηκε δριμεία κριτική για το γεγονός ότι δεν έσπευσε να απευθυνθεί στη NCSC από την πρώτη επίθεση, που δέχτηκε προ μίας εβδομάδας.

Όπως προαναφέραμε σε περίπτωση που έχουν χαθεί δεδομένα χρηστών, τότε είναι πιθανό να επιβληθεί μέχρι και πρόστιμο στη διοίκηση της φημισμένης αγγλικής ομάδας για αμέλεια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης