Προς μερική… ανατροπή οδηγείται η αρχική απόφαση της βελγική Pro League να ολοκληρώσει πρόωρα το εφετινό πρωτάθλημα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, χρίζοντας πρωταθλήτρια την πρωτοπόρο Μπριζ (βρίσκεται στο +15 από τη δεύτερη Γάνδη).

Οι «κεφαλές» του βελγικού ποδοσφαίρου συμφώνησαν στις 25 Μαρτίου να «κλείσουν» την εφετινή σεζόν, οριοθετώντας την τελική επικύρωση της απόφασής τους (μαζί με το ποιες ομάδες θα βγουν στην Ευρώπη και ποιες θα υποβιβαστούν) στη συνεδρίαση της 15ης Απριλίου. Όπως ανακοίνωσε ωστόσο την Πέμπτη (09/04/2020) η Λίγκα, η Γενική Συνέλευση, για την επιβεβαίωση ή μη του «λουκέτου» στο πρωτάθλημα, θα πάει πίσω χρονικά για λίγες ημέρες και θα επανοριστεί στις 24 Απριλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προκειμένου να μεσολαβήσει ένα μεγαλύτερο διάστημα για να επανεκτιμηθεί η κατάσταση και να είναι όλοι σε θέση να πάρουν πολύ πιο ξεκάθαρες αποφάσεις, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας στο εσωτερικό του Βελγίου.

Πάνω απ’ όλα ωστόσο, η συγκεκριμένη «αναβολή» ήταν μία ξεκάθαρη κίνηση τακτικής, προκειμένου να αποκτήσει λίγο περισσότερο χρόνο η βελγική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και να παρουσιάσει τις θέσεις της στην Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA, η οποία απείλησε ξεκάθαρα προ ημερών το Βέλγιο με αποβολή των ομάδων του από τα Κύπελλα Ευρώπης της περιόδου 2020/21., εάν εμείνει στην απόφαση για «ολοκλήρωση» της εφετινής αγωνιστικής περιόδου, δίχως να εξαντληθούν τα χρονικά περιθώρια που έδωσε στις 55 ομοσπονδίες/μέλη η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία.

Κάτι που επί της ουσίας αποφασίστηκε στην επαφή που είχαν τον περασμένο Σάββατο (04/04) ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Μεχντί Μπαγιά με τον (εκνευρισμένο) πρόεδρο της UEFA Αλεκσάντερ Τσέφεριν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης