Ολοένα και περισσότερες «φωνές» στην Ευρώπη ζητούν από την UEFA να αφαιρέσει τον τελικό του Champions League 2020 (20/5) από την Κωνσταντινούπολη.

Μάλιστα, όπως είναι γνωστό, ο Ιταλός υπουργός Αθλητισμού, Βιτσέντσο Σπανταφόρα, απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ρωτώντας τον «εάν είναι πρόσφορο να παραμείνει στην Κωνσταντινούπολη η διεξαγωγή του τελικού του Champions League στις 20 Μαΐου 2020», έπειτα «από τις σοβαρότατες βιαιοπραγίες κατά του αμάχου κουρδικού πληθυσμού και την επέμβαση της ΕΕ, με την οποία καταδικάζεται η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ιταλός, αντιπρόεδρος της UEFA, Μικέλε Ούβα, μιλώντας σχετικά στην ιταλική ιστοσελίδα tuttomercatoweb, τόνισε:

«Θα διατηρήσουμε τον ρόλο μας όσον αφορά στην αυτονομία και στην ανεξαρτησία του αθλητισμού, αλλά σίγουρα δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα κράτη, τις διπλωματικές αρχές, τους πρεσβευτές και τους άλλους θεσμικούς οργανισμούς και τα πολιτικά όργανα. Έπειτα, οι αποφάσεις της UEFA, λαμβάνονται από κοινού από την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA και τον πρόεδρο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης