Στο δεύτερο κύκλο των τοποθετήσεών του μετά την ολοκλήρωση συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής, ο πρόεδρος της UEFA, Αλεκσάνταρ Τσέφεριν, ξεκαθάρισε πως δεν έχει αποφασιστεί ακόμα εάν η ρεβάνς Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Μάντσεστερ ή σε ουδέτερη έδρα, ενώ το ίδιο ισχύει και για το δεύτερο παιχνίδι ανάμεσα στη Μπαρτσελόνα και τη Νάπολι.

Ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας επιβεβαίωσε μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση για το πού θα γίνουν οι δεύτεροι αγώνες που θα απομένουν από τον γύρο των «16» του Champions League. Η UEFA προτιμά να διεξαχθούν όλες οι ρεβάνς σε ουδέτερες έδρες, με κλειστές πόρτες, ενώ οι σύλλογοι προτιμούν να γίνουν οι ρεβάνς στα γήπεδά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 «Δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση σχετικά με τα δεύτερα ματς του γύρου των 16, εάν δηλαδή θα πραγματοποιηθούν στα στάδια των ομάδων που είναι γηπεδούχοι ή σε ουδέτερα γήπεδα. Συζητάμε με τις ομάδες, οι οποίες είναι απολύτως λογικό να επιθυμούν να ασκήσουν το “δικαίωμά” τους και να παίξουν στο “σπίτι” τους, στα γήπεδά τους. Αλλά η UEFA πρέπει να σκεφτεί την ασφάλεια και την υγεία όλων, και γι’ αυτό συζητάμε με τους συλλόγους. Είναι διαφορετικές οι θέσεις μας. Θα πάρουμε μια απόφαση σύντομα, αλλά δεν υπάρχει τίποτα αποφασισμένο. Θα υπάρξει λύση πριν από τις 10 Ιουλίου» τόνισε ο Τσέφεριν και πρόσθεσε για το αν υπάρχει περίπτωση επιστροφής του κόσμου στα γήπεδα μέσα στον Αύγουστο:

«Ο κίνδυνος εξακολουθεί να υπάρχει και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Σήμερα δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρξει κοινό στους ευρωπαϊκούς τελικούς. Θα έχουμε μια απάντηση στα μέσα Ιουλίου. Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η κρίση υγείας θα περάσει και ότι όλα θα επιστρέψουν στο φυσιολογικό».

Όσο για το αν η νέα μορφή των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, αποτελεί ένα πιθανό σενάριο για το μέλλον; «Όχι, το Final-8 είναι μια εξαίρεση ως απάντηση στην κρίση του κορωνοϊού, αλλά δεν είναι μια ιδέα που σκοπεύουμε να διατηρήσουμε στο μέλλον. Θα δούμε πώς θα βγει αυτός ο νέος τελικός γύρος, ο οποίος σίγουρα θα είναι συναρπαστικός. Το ποδόσφαιρο βοηθάει τον κόσμο να ανακάμψει στην ομαλότητα. Η δύναμη του ποδοσφαίρου είναι τεράστια και πρέπει να χρησιμοποιηθεί για καλούς σκοπούς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης