Την απειλή αποκλεισμού από τις διεθνείς διοργανώσεις εθνικών ομάδων, των ποδοσφαιριστών που θα μετάσχουν στην ευρωπαϊκή Super League, επανέλαβε ο Αλεξάντερ Τσέφεριν, με δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA. Ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας υπογράμμισε την πλήρη αντίθεσή του στο project των 12 μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων, τονίζοντας ότι γίνεται μόνο για το χρήμα, και υπερασπίστηκε τις αποφάσεις για το νέο format του Champions League, που επικυρώθηκαν σήμερα.

«Η πρόκριση για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις πρέπει να βασίζεται στην αθλητική αξία και όλοι να μπορούν να ανταγωνιστούν με όλους. Δεν μπορώ παρά να απορρίψω την κίνηση που έγινε. Είμαστε όλοι εναντίον αυτής της κίνησης» δήλωσε ο Τσέφεριν και συνέχισε προειδοποιώντας ότι «οι ποδοσφαιριστές που θα αγωνιστούν σε αυτή τη διοργάνωση, δεν θα μπορούν να παίξουν με τις εθνικές τους ομάδες. Σε αυτό συμφωνούν όλες οι συνομοσπονδίες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος της UEFA τόνισε: «Το 90% των χρημάτων της UEFA επιστρέφει στο ποδόσφαιρο, όχι μόνο στην ελίτ. Η Super League δεν είναι έτσι, είναι επιχείρηση. Ενδιαφέρεται μόνο για τις… τσέπες και όχι για την αλληλεγγύη. Οι αξίες του ποδοσφαίρου είναι διαφορετικές. Δεν θα το επιτρέψουμε. Έχουμε ετοιμάσει ένα σύγχρονο και ελκυστικό Champions League, στο οποίο όλοι μπορούν να συμμετάσχουν και να κερδίσουν».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης