Το Brexit συνεχίζει να δημιουργεί θέματα στην άλλη πλευρά της Μάγχης. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία ήδη από την περασμένη εβδομάδα έριξε… λάδι στη φωτιά, αφού σύμφωνα με την «Daily Mail» προτείνει ένα μέτρο που περιορίζει τον μέγιστο αριθμό των ξένων παικτών στην Πρέμιερ Λιγκ από 17 σε 12.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι περισσότερες ομάδες και φυσικά ανάμεσά τους οι λεγόμενες «έξι μεγάλες» θα χρειαστεί να αλλάξουν τον σχεδιασμό τους. Διότι, ξεκάθαρα, μετά το Brexit όλοι οι μη Βρετανοί θα θεωρούνται ξένοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό από τη μία θα μπορούσε να ενθαρρύνει την ανάπτυξη νέων Άγγλων παικτών αλλά από την άλλη απαιτεί βάθος χρόνου και οι μεγάλες ομάδες χρειάζονται «αστέρια» για να ανταγωνιστούν τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς συλλάγους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι Μάντσεστερ Σίτι και Τότεναμ έχουν από 17 ξένους η καθεμία, έναν λιγότερο παρουσιάζουν Λίβερπουλ και Τσέλσι, στους 15 είναι η Άρσεναλ και στους 14 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Επίσης, πέραν αυτών των έξι κορυφαίων, η Έβερτον έχει 13 και η Λέστερ, πρωταθλήτρια Αγγλίας το 2016, 10 ξένους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης