Στα πλέι οφ της Super League θα εφαρμοστεί, όπως όλα δείχνουν, για πρώτη φορά το πλήρες πακέτο του VAR στα ελληνικά γήπεδα ποδοσφαίρου.

Υπενθυμίζεται ότι από την αρχή της σεζόν το… ελληνικό Video Assistant Referee ήταν λειψό, καθώς δεν περιείχε την περιβόητη γραμμή οφσάιντ, για την οποία έχει γίνει πολύς λόγος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά την πανδημία του κορωνοϊού, που πήγε τα πάντα πίσω, όπως φυσικά και το ποδόσφαιρο, εκτός απροόπτου θα έχουμε κανονικά τη γραμμή του οφσάιντ στα πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος, η πρεμιέρα των οποίων είναι προγραμματισμένη για τις 6 Ιουνίου. 

Άλλωστε πριν ξεσπάσει η πανδημία είχε εγκριθεί η αγορά του «πακέτου» (περίπου 1000 ευρώ ανά παιχνίδι) από την ΕΠΟ και πλέον αναμένεται η εφαρμογή του. 

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι οι διαιτητές της Super League δεν έχουν λάβει μέρος στο σχετικό σεμινάριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντούτοις αυτό αναμένεται να γίνει εντός της προσεχούς εβδομάδας, την ώρα που από τεχνολογικής άποψης τα πάντα φαίνεται πως είναι έτοιμα.

Ως εκ τούτου, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η γραμμή του οφσάιντ, η οποία αναμένεται να ρίξει φως και στις πιο οριακές φάσεις, θα είναι διαθέσιμη στο μίνι πρωτάθλημα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κουβέντα εφαρμογής της για τα ματς των πλέι άουτ, ενώ θεωρείται δεδομένο πως το σύστημα θα χρησιμοποιηθεί και στο Κύπελλο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης