Η επιστροφή των φιλάθλων στις εξέδρες των γηπέδων της Super League έχει δρομολογηθεί σε κυβερνητικό επίπεδο. Όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ομάδα της επιτροπής λοιμωξιολόγων επεξεργάζεται το σχέδιο επανόδου του κοινού στα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Η συζήτηση βασίζεται στο πρωτόκολλο που είχε καταθέσει η διοργανώτρια αρχή προ μηνών, αλλά έμεινε πίσω επειδή είχε μεσολαβήσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό το πρωτόκολλο θα επικαιροποιηθεί» είπε ο κ. Αυγενάκης, προσθέτοντας πως η συζήτηση που αναπτύσσεται με βάση την πρόταση της Super League, «είναι να απευθύνονται στους εμβολιασμένους», επειδή εκτιμάται ότι έτσι θα έχουν νωρίτερα περισσότερο κόσμο στα γήπεδα.

Τα βασικά ερωτήματα που απομένει πια να απαντηθούν είναι δύο: σε ποιους θα επιτρέπεται η είσοδος; Το αρχικό πλάνο θα αφορά μόνο εμβολιασμένους; Θα μπορούν να προσέρχονται άτομα που έχουν κάνει τεστ; Επειδή ο χώρος είναι ανοιχτός, μήπως επιτραπούν και ανεμβολίαστοι;

Η πρόσβαση μόνο σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί θα μπορούσε να είναι ένα από τα κίνητρα της κυβέρνησης στην εκστρατεία υπέρ του εμβολιασμού, αλλά όλα είναι υπό σκέψη και εκτίμηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δεύτερο κι επίσης πολύ σημαντικό ερώτημα: πόσοι θα είναι οι θεατές όταν επιτραπεί εκ νέου η είσοδός τους; Στο σημείο αυτό η αυτονόητη απάντηση για Λίγκα και πολιτεία είναι όσο το δυνατόν περισσότεροι.

Τόσο οι ομάδες-μέλη του συνεταιρισμού όσο και τα δημόσια έσοδα (φόροι κλπ) έχουν πληγεί αρκετά τις τελευταίες δύο αγωνιστικές περιόδους από τη διάθεση των διαρκείας και των απλών εισιτηρίων.

Ως εκ τούτου, το αίτημα της Λίγκας είναι αρχικά να επιτραπεί η είσοδος του κοινού στο τουλάχιστον 30% της χωρητικότητας των γηπέδων. Η βάση για τη διοργανώτρια αρχή είναι αυτή, ενώ κάθε άλλος μεγαλύτερος αριθμός θα είναι ευπρόσδεκτος με χαρά.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο συνεταιρισμός προετοιμάζει, με πολύ προσεκτικά και συστηματικά βήματα, την επιστροφή του κοινού στις εξέδρες. Ο σχεδιασμός αφορά στην παρουσία φιλάθλων ει δυνατόν από τους φιλικούς αγώνες του καλοκαιριού κιόλας ή, στη χειρότερη περίπτωση, με την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης