H Super League δημιούργησε ομάδα εργασίας (working group), σε συνέχεια της απόφασης του Δ.Σ. στις 2 Απριλίου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των ΠΑΕ ΑΕΚ, ΑΕΛ, Ατρόμητος, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και τη νομική και οικονομική υπηρεσία της διοργανώτριας του πρωταθλήματος.

Αντικείμενο της ομάδας εργασίας είναι η επεξεργασία των δεδομένων που προκύπτουν από την καθολική κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού. Την Τρίτη (7/4) έγινε η πρώτη τηλεδιάσκεψη μεταξύ των μελών της, το πλαίσιο δράσης της οποίας καθορίζεται από α) την εξέλιξη της κατάστασης σε εθνικό επίπεδο και β) τις διαρκείς και σημαντικές εξελίξεις στο ανώτατο ποδοσφαιρικό θεσμικό επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο επίπεδο δηλαδή που οι κρίσιμες και συνεχείς διαβουλεύσεις μεταξύ των εταίρων του οργανωμένου ποδοσφαίρου στοχεύουν στη λήψη αποφάσεων και στην έκδοση κατευθυντήριων γραμμών προς ειδική για το ποδόσφαιρο αντιμετώπιση της κρίσης, με σεβασμό στις αποφάσεις των κυβερνήσεων της κάθε χώρας.

Όπως επισημαίνεται από το συνεταιρισμό, θεμελιώδης στόχος της ομάδα εργασίας είναι η καταγραφή των νέων πρωτόγνωρων δεδομένων, η εξαγωγή σχετικών συμπερασμάτων και η σύνταξη προτάσεων τις οποίες θα αξιολογήσει το Δ.Σ. της Super League το συντομότερο δυνατόν.

Μία από τις πρώτες ενέργειες της ομάδα εργασίας ήταν η εντολή προς διεθνή ελεγκτικό οίκο για την τεχνοκρατική καταγραφή των οικονομικών συνεπειών που τα μέτρα κατά της πανδημίας έχουν ήδη επιφέρει και ενδέχεται να επιφέρουν στο μέλλον, στην οικονομία του πρωταθλήματος της Super League και των ΠΑΕ – μελών της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως υπογραμμίζεται, η ομάδα εργασίας δεν έχει ασχοληθεί ειδικά με πιθανές ημερομηνίες επανέναρξης του πρωταθλήματος ή γενικά με την εξέλιξη της διοργάνωσης, αναμένοντας, σε κάθε περίπτωση και τις κατευθύνσεις των ευρωπαϊκών θεσμών, όπως επίσης και των αρμόδιων κρατικών αρχών.

Ένεκα της σοβαρότητας του θέματος, η Super League θα τοποθετείται επίσημα για την εξέλιξη των εργασιών, στοχεύοντας στη διαφάνεια των εργασιών του και στην άμεση και έγκυρη ενημέρωση των Ελλήνων φιλάθλων, ενώ υπενθυμίζει ότι η υγεία όλων είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης