Η Πάρμα ανήκει από σήμερα στον όμιλο Κράουζε που εδρεύει στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε ο ιταλικός σύλλογος, μετά τις σχετικές υπογραφές της συμφωνίας στο Μιλάνο.

Ο όμιλος των δισεκατομμυριούχων από τις ΗΠΑ αγόρασε μερίδιο 90% στην Πάρμα, που κέρδισε τρία ευρωπαϊκά τρόπαια κατά τη διάρκεια της ακμής της στη δεκαετία του 1990, κηρύχθηκε σε πτώχευση το 2015 και επέστρεψε στη Serie A το 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Nuovo Inizio, όμιλος που ιδρύθηκε από τοπικούς επιχειρηματίες, συμπεριλαμβανομένου του Ιταλού δισεκατομμυριούχου Γκούιντο Μπαρίλα της γνωστής εταιρείας ζυμαρικών και ανέλαβε τον σύλλογο μετά την πτώχευσή του και τον υποβιβασμό του στην τέταρτη κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου το 2015, θα διατηρήσει το μερίδιο του 9%, ενώ το υπόλοιπο 1% θα παραμείνει στην Parma Partecipazioni Calcistiche, εταιρεία στην οποία οι φίλαθλοι της Πάρμα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν ως μέτοχοι της ομάδας.

Η ανακοίνωση έρχεται έναν μήνα μετά τη συμφωνία του δισεκατομμυριούχου Νταν Φρίντκιν από τις ΗΠΑ με τη Ρόμα, ενώ Φιορεντίνα και Μίλαν βρίσκονται επίσης σε χέρια Αμερικάνων.

«Η αγορά της Πάρμα είναι η εκπλήρωση ενός μακροχρόνιου ονείρου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Krause Group Kyle Krause. «Στην Πάρμα είναι μαχητές και η άνοδος από τη τέταρτη κατηγορία μέσα σε τρία χρόνια αποτελεί απόδειξη της ανθεκτικότητάς τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με έδρα την Αϊόβα, ο όμιλος διαθέτει καταστήματα, ακίνητα και δύο ιταλικά οινοποιεία στο Πιεμόντε, καθώς και τη Des Moines Menace, ομάδα που παίζει στην τέταρτη κατηγορία ποδοσφαίρου των ΗΠΑ.

Κατέγραψε έσοδα 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2019. Η οικογένεια, δημιούργησε την περιουσία της στην αλυσίδα καταστημάτων Kum & Go στις ΗΠΑ, η οποία διαθέτει 400 πρατήρια βενζίνης και σνακ-μπαρ σε 11 πολιτείες, καθώς και την τοπική υπηρεσία φυσικού αερίου Solar Transport.

Η Πάρμα, που ιδρύθηκε το 1913, δεν κέρδισε ποτέ τη Serie A, αλλά κατέκτησε το παλιό Κύπελλο UEFA δύο φορές (1995, 1999), το Κύπελλο Κυπελλούχων (1993), το Κύπελλο Ιταλίας τρεις φορές (1992, 1999, 2002).

Η Πάρμα κήρυξε πτώχευση το 2015 μετά από μια χαοτική σεζόν, όπου αναγκάστηκε να αλλάξει δύο φορές ιδιοκτησία, υποβιβάστηκε στην τέταρτη κατηγορία, αλλά επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία το 2018.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης