Ο Κλάουντιο Ρανιέρι μίλησε για το παιχνίδι της Ελλάδας με τη Νησιά Φερόε που θα διεξαχθεί την Παρασκευή (21:45, ΟΤΕ SPORT 1), στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Euro 2016. Ο Ιταλός ομοσπονδιακός προπονητής τόνισε ότι παρά τα πολλά προβλήματα τραυματισμών η νίκη αποτελεί μονόδρομο, ενώ επεσήμανε ότι στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου:

Αυτό που σας ζητήθηκε στην πρώτη συζήτηση με την ΕΠΟ ήταν η πρόκριση στο EURO ή το κτίσιμο της Εθνικής: «Φυσικά ζητήθηκε πρόκριση. Όμως όλοι γνωρίζουμε ότι είναι μια στιγμή αλλαγής οπότε το ιδανικότερο θα ήταν να συνδυαστούν και τα δύο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το ματς: «Ελπίζω ότι οι παίκτες κατανοούν ότι πρέπει να πάρουμε το νίκη. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν εύκολα ματς. Πρέπει να είμαστε αφοσιωμένοι, να κυνηγήσουμε τον σκοπό μας. Πρέπει να αρχίσουμε να μαζεύουμε βαθμούς και αν είμαστε αποφασισμένοι και όχι νευρικοί θα τα καταφέρουμε. Αλλά πρέπει να βρούμε αυτή την ισορροπία».

Σε περίπτωση ήττας τι θα σημαίνει για εσάς; «Ας μη γινόμαστε μάντεις κακών. Φυσικά το πρώτο είναι η νίκη. Θέλω τους τρεις βαθμούς και όχι τόσο τα γκολ. Είμαστε καλύτερη ομάδα, αλλά πρέπει να το αποδείξουμε και στο γήπεδο».

Έχετε πλήρη γνώση όλων των παικτών και των καταστάσεων; «Τέσσερα είναι τα κλειδιά της επιτυχίας. Δουλειά, αυτοθυσία, αποφασιστικότητα και καρδιά. Ξέρω ότι οι παίκτες που ήταν στο Μουντιάλ έπρεπε να δουλέψουν περισσότερο έτσι ώστε να φτάσουν σε καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Θα πάμε μπροστά με όσους παίκτες θέλουν πραγματικά να προχωρήσουν. Ο Καραγκούνης μου έλεγε ότι πάντα η ομάδα έφερνε δύσκολα αποτελέσματα με 1-0, 2-0. Τώρα είναι μια δύσκολη στιγμή και πρέπει οι παίκτες μου να δείξουν αποφασιστικότητα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πως αισθάνεστε εσείς και πως είναι η ομάδα με δεδομένο και τους τραυματισμούς: «Μου αρέσει η πίεση και αυτό το έχει δείξει η πορεία μου. Προσπαθώ να μεταδώσω στους παίκτες μου τη θέληση για νίκη. Οι παίκτες μου είναι καλά. Αναγκάστηκα να κάνω κάποιες αλλαγές και σήμερα θα δω τον Τοροσίδη σε τι κατάσταση είναι και το βράδυ θα αποφασίσω για την ενδεκάδα».

Για το αν νιώθει πίεση: «Σε όλους μας αρέσει η νίκη, γιατί αυτός είναι ο στόχος. Σε κάθε δουλειά θέλουμε να απολαμβάνουμε τους καρπούς του κόπου μας. Εγώ θέλω να δείξω παραπάνω στοιχεία, ότι μπορούμε το κάτι παραπάνω. Δεν με απασχολεί τόσο το αποτέλεσμα, που είναι πολύ σημαντικό βέβαια, αλλά η εικόνα της ομάδας. Στη ζωή υπάρχει το καλό και το κακό, όπως και στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να ξέρουμε πώς να τα δεχόμαστε όλα.

Η ευθύνη πάντα ανήκει στον προπονητή. Ξέρω αρκετούς από τους παίκτες, ειδικά αυτούς που αγωνίστηκαν στο Μουντιάλ, όμως διαπίστωσα ότι μετά το τέλος της διοργάνωσης κάποιοι παίκτες δεν ήταν στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Ένας από αυτούς ήταν ο Γκέκας . Ο Γκέκας είχε πρόβλημα στο σκοράρισμα στην Εθνική, όμως τώρα τα πάει πολύ καλά και είναι ο πρώτος σκόρερ στο τουρκικό πρωτάθλημα. Θέλω να μεταφέρω κάποια στοιχεία στους παίκτες, αλλά πάντα στο τέλος η ευθύνη ανήκει στον προπονητή».

Τι παιχνίδι περιμένετε αύριο; «Ο αντίπαλος θα παίξει με αντεπιθέσεις και με βαθιές μπαλιές. Εμείς πρέπει να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι, αλλά πάντα με ηρεμία».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης