Η Χιλή επικράτησε 1-0 της Ουρουγουάης στον πρώτο προημιτελικό του Κόπα Αμέρικα και εξασφάλισε την θέση της στην τελική τετράδα του τουρνουά. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης που χάρισε την πρόκριση στην οικοδέσποινα σημειώθηκε στο 81’ από τον Ίσλα, ενώ οι Ουρουγουανοί ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με εννέα παίκτες καθώς αποβλήθηκαν οι Καβάνι (63’) και Φουσίλε (90’).

Η Χιλή απέκτησε τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι, το οποίο είχε αρκετές εντάσεις και σκληρά μαρκαρίσματα. Αντίθετα, η Ουρουγουάη περιορίστηκε σε αμυντικό ρόλο, αλλά τελικά δεν μπόρεσε να απαντήσει στο γκολ που δέχθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αποβολή του Καβάνι στο 63’ άλλαξε τα δεδομένα στο παιχνίδι. Ο Χάρα τον προκάλεσε και αφού ο Χιλιανός δεν τιμωρήθηκε ο Χιλιανός έπεσε στο έδαφος και προκάλεσε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ουρουγουανού.

Το ματς κρίθηκε στο 81’, όταν ο Βαλδίβια βρήκε τον Ίσλα και αυτός με συρτό σουτ σκόραρε και «έγραψε» την ιστορία του αγώνα. Μέχρι το τέλος η Ουρουγουάη δεν μπόρεσε να αντιδράσει και στο 90’ ο Φουσίλε αποβλήθηκε και άφησε την «σελέστε» με εννέα.

Χιλή: Μπράβο, Ίσλα, Μεδέλ, Χάρα, Μένα, Ντίας (72′ Ματίας Φερνάντες), Αράνγκις, Βιδάλ, Βαλδίβια (85′ Πισάρο), Αλέξις Σάντσες, Βάργκας (71′ Πινίγια).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ουρουγουάη: Μουσλέρα, Μάξι Περέιρα, Χιμένες, Γκοντίν, Φουσίλε, Αρέβαλο Ρίος, Άλβαρο Γκονσάλες, Κάρλος Σάντσες (85′ Χόναταν Ροντρίγκες), Κρίστιαν Ροντρίγκες, Ρολάν (58′ Ερνάντες), Καβάνι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης