Ο γνωστός για την φιλανθρωπική του δράση, με έδρα στο Εδιμβούργο, Τζέιμς Άντερσον, συμφώνησε να δωρίσει περίπου 3,125 εκ. λίρες στους ποδοσφαιρικούς συλλόγους της Σκωτίας και στις κοινότητές τους, προκειμένου να τους διευκολύνει μετά την οικονομική πίεση που δέχτηκαν από την πανδημία του κορωνοϊού.

Τα χρήματα θα διανεμηθούν μέσω του SPFL Trust, όπου κάθε ένας από τους 42 σκωτσέζικους επαγγελματικούς συλλόγους θα μπορεί να αιτείται ένα ποσό της τάξεως των 50.000 λιρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι σύλλογοι θα έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν το βοήθημα μόνο εάν είναι σε θέση να επιδείξουν υποστήριξη προς τις τοπικές κοινότητες. «Δεν πρόκειται μόνο για το πάθος εντός του γηπέδου, λόγω του οποίου αγαπάμε το άθλημα, αλλά έχει να κάνει με την ευθύνη που αναλαμβάνουν οι σύλλογοί μας στις κοινότητες ολόκληρης της Σκωτίας» δήλωσε ο Άντερσον, διαχειριστής κεφαλαίων και συνεργάτης με την επενδυτική εταιρεία Baillie Gifford.

«Έχω διαπιστώσει από πρώτο χέρι τα τελευταία χρόνια τη διαφορά που μπορούν να κάνουν ομάδες στη ζωή των ανθρώπων, οπότε είμαι πολύ ικανοποιημένος που μπόρεσα να προσφέρω την υποστήριξή μου σε αυτή τη δύσκολη περίοδο».

Ένα ποσό της τάξεως των 2,1 εκ. λιρών θα καταστεί διαθέσιμο για τις ομάδες, ενώ το υπόλοιπο (1,025 εκ. λίρες) θα διατεθούν απευθείας για την επιτάχυνση του εθνικού προγράμματος Trust του SPFL.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης