Με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη συναντήθηκε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρος Κοντονής και στην αναλυτική συζήτηση που ακολούθησε διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων σε πολλά θέματα, όπως:

– η στήριξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και η εξεύρεση πηγών χρηματοδότησης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– η καταπολέμηση της βίας τόσο με την εφαρμογή του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου όσο και με τη θέσπιση νέων κανόνων, στους οποίους θα συμφωνήσουν όλoι οι εμπλεκόμενοι φορείς

– η επιβολή ενός σαφούς πλαισίου με νομοθετικές παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση της μη χειραγώγησης των αγώνων.

– η ανάγκη αναδιάρθρωσης των κατηγοριών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε επιμέρους ζητήματα που παρατηρήθηκαν αποκλίσεις συμφωνήθηκε να υπάρξουν και άλλες διεξοδικές συναντήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ο υφυπουργός ζήτησε από τη διοίκηση αναλυτικό υπόμνημα για όλα τα θέματα, ενώ τονίστηκε ότι θα ακολουθήσουν επαφές του υφυπουργού με τις διεθνείς ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες, UEFA και FIFA.

Σε ερώτηση για τη μείωση των ομάδων o Γκιρτζίκης επισήμανε: «Από την ημέρα που ανέλαβα πρόεδρος, οι πρώτες μου δηλώσεις ήταν προς αυτή την κατεύθυνση. Τον ενημέρωσε και ο πρόεδρος της Super League, ο κ. Μποροβήλος. Έχουμε συγκροτήσει επιτροπή η οποία μέσα σε 1,5 μήνα θα μας φέρει την έρευνα που κάνει να αποφασίσουμε στο ΔΣ πώς θα οδεύσουμε στην επόμενη 2ετία-3ετία. Όλοι μας βλέπουμε ότι δεν πρέπει να συνεχίσουμε κατά τον τρόπο που σήμερα διεκπεραιώνεται το πρωτάθλημα με όλες αυτές τις ομάδες και τις αποχωρήσεις».

Ερωτηθείς για τα χρήματα προς τις Ενώσεις, που εκκρεμούν από το τέλος του προηγούμενου έτους: «Το συζητήσαμε και νομίζω ότι αυτό θα γίνει. Συζητήσαμε και για το πώς μπορούν Ενώσεις και σωματεία να χρηματοδοτηθούν. Μας απασχόλησε έντονα το συγκεκριμένο θέμα».

Σε ερώτηση αν «πάμε για σύγκρουση» με την κυβέρνηση: «Γιατί να συγκρουστούμε; Ίσα ίσα μπορούμε να συνεργαστούμε άριστα σε όλα τα θέματα και η κατανόηση υπήρχε».

Αναφορικά με τα θέματα διαφθοράς στο ποδόσφαιρο επισήμανε: «Είπαμε πολλά με τον Υπουργό, μας απασχόλησαν όλα τα θέματα και δρομολογούμε τις εξελίξεις που πρέπει για να βελτιώσουμε πάρα πολλά πράγματα. Επιτρέψτε μου να μην αναφερθώ σε αυτό το θέμα, που είναι πολύ λεπτό. Σίγουρα, όμως, σας διαβεβαιώνω ότι μπήκαν όλα τα θέματα στο τραπέζι. Το σημαντικό που θέλω να σας πω είναι ότι ο Υπουργός αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας να παραστεί σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου μας, να γνωρίσει τα μέλη του, κάτι που σημαίνει πάρα πολλά. Παρόλο που έχει πολλά θέματα να λύσει, βρίσκει το χρόνο και έχει αποδεχτεί την πρόσκλησή μας».

Σε ερώτηση για το αν η ΕΠΟ θα συνδράμει σε θέματα διαφθοράς και διαπλοκής το έργο της νέας κυβέρνησης: «Γιατί όχι; Για ποιο λόγο να αρνηθούμε. Η δικαιοσύνη, πάντως, θα αποφασίσει για αυτά τα θέματα».

Τέλος ερωτηθείς για την πρόσληψη του Μαρκαριάν είπε: «Υπήρξε μια ομόφωνη απόφαση στην πρόταση του κ. Καραγκούνη για το πρόσωπο του κ. Μαρκαριάν. Νομίζω ότι από εδώ και στο εξής χρειάζεται δουλειά. Να πάμε στο παιχνίδι με την Ουγγαρία, το οποίο είναι καθοριστικό, να μπορέσουμε να νικήσουμε και να πούμε ότι η συνέχεια θα είναι πιο ελπιδοφόρα. Μέχρι τότε θα δούμε… Ο Γιώργος Καραγκούνης μου έχει πει κάποια πράγματα να εφαρμοστούν στην Εθνική και νομίζω ότι θα πάμε προς το καλύτερο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης