Σύνθημα νίκης, ενόψει του αυριανού εκτός έδρας αγώνα της Εθνικής μας ποδοσφαίρου με τη Φινλανδία έδωσε ο Ανδρέας Σάμαρης, τονίζοντας ότι η ήττα από τη Ρουμανία, στην πρεμιέρα των προκριματικών του Euro 2016, θα βοηθήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να βγάλει τον καλό του εαυτό στο συγκεκριμένο ματς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Έλληνας διεθνής μέσος:

Για τις δηλώσεις του προπονητή της Φινλανδίας: «Δεν ξέρω αν είναι διπλωματικό τρικ. Αλλά αν δούμε τα ρόστερ, λέει την αλήθεια. Όμως, για να το λέει παραμονές αγώνα δεν ξέρω αν αποσκοπεί κάπου. Αν παίξουμε όπως ξέρουμε θα μπορέσουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Τα λόγια από την πράξη έχουν μεγάλη διαφορά και αυτό θα πρέπει να φανεί αύριο».

Για το αν υπάρχουν ομοιότητες με το ματς κόντρα στην Κόστα Ρίκα:
«Δεν νομίζω ότι υπάρχουν γιατί είναι διαφορετική διοργάνωση. Εδώ έχεις περιθώρια για μία απώλεια. Η απώλεια στο ματς με τη Ρουμανία ήταν άσχημη και μας φόρτωσε με περισσότερο άγχος. Αυτό πρέπει να μας κάνει να βγάλουμε το καλό μας εαυτό αύριο. Θέλουμε την πρόκριση και ο στόχος μας είναι η νίκη γι’ αυτό πρέπει να έρθει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη «μάχη» της μεσαίας γραμμής: «Θεωρώ ότι είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε τη “μάχη” σε όλες τις γραμμές. Είμαστε σίγουρα ανώτεροι αμυντικά κατά τη γνώμη μου. Η “μάχη” του κέντρου θα είναι σκληρή και μένει να φανεί αύριο. Είμαστε προετοιμασμένοι όλοι οι μέσοι για να παίξουμε. Είμαι αισιόδοξος ότι θα νικήσουμε αύριο, όμως μένει να φανεί στο γήπεδο. Μπορεί να τα λέμε ωραία από εδώ, αλλά κάθε ματς είναι δύσκολο. Μετά τη νίκη που έκανε η Φινλανδία με τους Νήσους Φερόε της δίνει σοβαρό προβάδισμα να προχωρήσει στη διοργάνωση. Το να λέμε ότι δεν έχει άγχος είναι ψέμα».

Για τις αλλαγές στην Εθνική ομάδα σε σχέση με το καλοκαίρι: «Πιστεύω δεν έχουμε αλλάξει πολύ. Δύο με τρεις παίκτες έχουν φύγει. Έχουμε καινούριους παίκτες που καταλαβαίνουν τη νοοτροπία και τη λειτουργία της ομάδας. Κατά τη γνώμη μου πιστεύω ότι είμαστε πιο δυνατοί και πιο καλοί στη φυσική κατάσταση σε σχέση με το Παγκόσμιο Κύπελλο και γι’ αυτό πιστεύω πως θα παρουσιαζόμαστε καλύτεροι και τα επόμενα χρόνια. Σύντομα θα έρθουν και τα καλά αποτελέσματα και ελπίζω να ξεκινήσουμε από αύριο».

Για το αν έρθει ισόπαλο το ματς: «Οι ισοπαλίες διαφέρουν, αλλά όχι δεν θα είμαι ικανοποιημένος. Εάν ισοφαρίσουμε στο 90’ ή παίζουμε με δέκα παίκτες, όπως με την Ιαπωνία, είναι άλλο πράγμα. Εδώ έχουμε έρθει για τη νίκη και αυτός είναι ο στόχος μας. Εάν δεν επιτευχθεί δεν θα είναι όλοι ικανοποιημένοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τις διαφορές της ομάδας σε σχέση με το ματς κόντρα στη Ρουμανία: «Σε εκείνο το ματς έπαιξε ρόλο ότι δεν είχαμε αγωνιστικό ρυθμό. Σίγουρα άλλο ρυθμό θα έχει τώρα η Εθνική. Θα είναι μία πιο σφιχτή ομάδα και μία ομάδα που θα τα κάνει όλα μαζί. Μαζί θα επιτίθεται και μαζί θα αμύνεται. Θα δούμε την Εθνική περισσότερο ως ομάδα αύριο. Δεν το λέω ότι δεν ήμασταν έτσι και με τη Ρουμανία, αλλά το “όλοι μαζί” δεν μπορεί να γίνει έτσι ξαφνικά εάν οι παίκτες δεν έχουν παιχνίδια. Ακόμα και η παραπάνω εβδομάδα που είχαμε, μας βοήθησε να έρθουμε πιο κοντά στη φιλοσοφία του κύριου Ρανιέρι. Γι’ αυτό πιστεύω πως θα δούμε μία ομάδα κοντά στη φιλοσοφία του και πιο ενωμένη».

Για τις διαφορές Σάντος-Ρανιέρι: «Υπάρχουν διαφορές, καθώς μιλάμε για διαφορετικές φιλοσοφίες. Θα έλεγα ότι σε αγωνιστικό επίπεδο και σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα δεν μπορούν να γίνουν ξαφνικά μεγάλες αλλαγές. Σίγουρα υπάρχει μία αλλαγή στην εικόνα της ομάδας λόγω του νέου προπονητή. Δεν νιώθω μεγάλη διαφορά στην ανθρώπινη επικοινωνία, καθώς την ίδια έχω με τον κύριο Ρανιέρι όπως και με τον κύριο Σάντος. Πιστεύω ότι όσο περνάει ο καιρός ο κύριος Ρανιέρι να δεθεί περισσότερο μαζί μας. Είναι λίγο νωρίς να δούμε τις συμπεριφορές των δύο».

Για την κακή κριτική μετά την ήττα από τη Ρουμανία: «Την κριτική δεν την έζησα έντονα. Δεν πολύ ασχολούμαι με τον Τύπο. Αλλά η αλήθεια είναι ότι μιλάμε μεταξύ μας οι ποδοσφαιριστές και ξέρουμε τι γίνεται. Το θεωρώ φυσιολογικό μέχρι ένα σημείο. Η αγωνιστική κριτική μετά από ένα κακό αποτέλεσμα ακόμα και άσχημη είναι δεκτή. Είναι μέρος του επαγγέλματος. Όμως, όταν περνάει σε προσωπικό επίπεδο και γράφουν για την προσωπική ζωή ή το χαρακτήρα ενός ποδοσφαιριστή για μένα προσωπικά αυτό είναι άσχημο. Το θεωρώ ασέβεια. Αλλά, δυστυχώς έχουμε αρχίσει να το συνηθίζουμε αυτό. Είπαμε η κακή κριτική είναι φυσιολογική και δεδομένη μετά από ένα άσχημο αποτέλεσμα, έτσι είμαστε σαν λαός και αυτό θα συνεχίζεται πάντα».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης