Ως θέμα εγωισμού χαρακτήρισε ο Ανδρέας Σάμαρης τη νίκη της εθνικής επί της Αρμενίας, στον αυριανό (11/6, 21:45) αγώνα για τα προκριματικά του EURO 2020. Ο μέσος της Μπενφίκα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου σίγουρος ότι η ελληνική ομάδα θα «βγάλει αντίδραση», μετά την κακή εμφάνιση και την ήττα με 3-0 από την Ιταλία, αλλά την ίδια στιγμή επισήμανε ότι δεν καταλαβαίνει την υπερβολική πίεση, δεδομένου ότι ακόμη βρισκόμαστε στην 3η αγωνιστική των προκριματικών.

Στο ξεκίνημα ο Σάμαρης ρωτήθηκε πόσο εύκολο είναι να αφήσουν οι διεθνείς πίσω τους την κακή εικόνα και το αποτέλεσμα του Σαββάτου (8/6). «Ξέραμε ότι δεν ήταν καλή η εικόνα και το αποτέλεσμα για εμάς. Δεν έχουμε όμως χρόνο να καθίσουμε να στεναχωριόμαστε και να τσαντιζόμαστε. Είχαμε μια αντίδραση μετά το ματς. Έχει ξεκινήσει η δουλειά από χθες με την ανάλυση των λαθών μας και σήμερα θα κοιτάξουμε το ματς με την Αρμενία. Πρώτα απ’ όλα είναι θέμα εγωισμού να αλλάξουμε την εικόνα μας» τόνισε ο έμπειρος μέσος και συνέχισε: «Δεν νομίζω ότι είμαι ο αρμόδιος για να μπω σε θέματα τακτικής. Έχουν γίνει προσωπικά και ομαδικά λάθη. Δε νομίζω ότι αυτή η πληροφορία πρέπει να βγει προς τα έξω. Θα φανεί ποιος κατάλαβε και ποιος όχι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στα φαινόμενα ελλιπούς αυτοσυγκέντρωσης που παρουσιάζει η εθνική, ο Σάμαρης είπε: «Σίγουρα το συζητάμε μεταξύ μας. Δεν νομίζω ότι η πνευματική προετοιμασία μπορεί να έρθει από κάποιον τρίτο. Στα τελευταία δύο παιχνίδια δεν είχαμε δουλέψει πάνω σε αυτό και δεν σας κρύβω ότι συζητήθηκε αυτό χθες και είναι κάτι που θα αλλάξει με την Αρμενία. Αυτό είναι δεδομένο».

Όταν, τέλος, ρωτήθηκε για το κατά πόσον αυξάνεται η πίεση ενόψει του ματς με την Αρμενία, ο άσος της Μπενφίκα επισήμανε: «Μας στεναχωρεί η εικόνα που αφήσαμε στον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο, αλλά και όσους περίμεναν κάτι καλύτερο από εμάς. Το ότι δεν υπάρχει περιθώριο, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόση πίεση, ενώ μένουν επτά παιχνίδια και 21 βαθμοί. Θέλουμε να κερδίσουμε, είναι και θέμα εγωισμού. Σίγουρα παίξαμε με μια μεγάλη ομάδα, αλλά η ελληνική ομάδα αν κάνει αυτά που πρέπει και παίξει με την ελληνική ψυχή δεν έπρεπε να χάσει το παιχνίδι έτσι όπως το έχασε και την Τρίτη θα παίξει αυτή η ελληνική ψυχή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης