Στα χέρια του Κλάουντιο Ρανιέρι περιήλθαν κι επίσημα την Παρασκευή τα… κλειδιά των αποδυτηρίων της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ιταλός τεχνικός ταξίδεψε στην Αθήνα κι ανέλαβε τα «ηνία» του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, διαδεχόμενος τον Φερνάντο Σάντος, υπογράφοντας με την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, διετές συμβόλαιο με οψιόν ανανέωσης για άλλα δύο έτη.

Λάτρης του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού

Η χώρα μας πάντως αποτελούσε αγαπημένο προορισμό για τον Ιταλό κόουτς, ο οποίος είναι «ερωτευμένος» με τις ομορφιές της Ελλάδας, ενώ υποκλίνεται και στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. 

Ενδεικτικό αυτού αποτελεί το γεγονός ότι όταν άνοιξε για το κοινό το μουσείο της Ακρόπολης, ο 62χρονος φιλέλληνας προπονητής ήταν από τους πρώτους που έβαλαν στο πρόγραμμά τους αυτή την ξεχωριστή επίσκεψη-βουτιά στην ιστορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Αγαπημένος του προορισμός η Κέρκυρα

Από τα αγαπημένα νησιά του Ρανιέρι, που σχεδόν κάθε χρόνο κάνει ένα ή και περισσότερα ταξίδια στην Ελλάδα είναι η Κέρκυρα, την οποία έχει επισκεφτεί ουκ ολίγες φορές.

Μάλιστα στο νησί των Φαιάκων έχει τύχει να συναντηθεί και με τον ιδιοκτήτη της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς (πάει με τη θαλαμηγό του), με τον οποίο συνεργάστηκαν τη σεζόν 2003-04.

Το περασμένο καλοκαίρι πάντως είχε περάσει στιγμές χαλάρωσης και στη Μύκονο, συνοδευόμενος από τη γυναίκα του, όπου έδειξε ότι δεν διαθέτει μόνο ικανότητες στο κοουτσάρισμα αλλά και στην κολύμβηση.

Η κληρονομιά που αναλαμβάνει πάντως ο 62χρονος προπονητής είναι βαριά. Κι αυτό γιατί την τελευταία δεκαετία η Εθνική μας έζησε μεγάλες πιένες, με «κορωνίδα» τον «άθλο» στο Euro 2004 υπό τις οδηγίες του Ότο Ρεχάγκελ και τις καθ΄όλα επιτυχημένες πορείες της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2012 και στο Mουντιάλ της Βραζιλίας με τον Φερνάντο Σάντος στο τιμόνι.

Ο Κλάουντιο Ρανιέρι, ο οποίος θα αμείβεται με 800.000 ετησίως (στο συμβόλαιο έχει προβλεφθεί πριμ πρόκρισης για τα τελικά του Euro 2016), πάντως αρέσκεται στις προκλήσεις και ήρθε στην Ελλάδα γεμάτος όρεξη για δουλειά και δηλώνει αποφασισμένος να οδηγήσει την Εθνική μας σε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.

«Την είδα την Ελλάδα στο Μουντιάλ. Έκανε καλή πορεία και μου άρεσε το πνεύμα που είχε στη διοργάνωση και θέλουμε να το συνεχίσουμε αυτό, τη σκληρή δουλειά. Θα κοιτάξουμε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα» δήλωσε ο πολύπειρος τεχνικός για την πορεία της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Θητεία σε κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες

Ο Κλάουντιο Ρανιέρι δεν χρειάζεται συστάσεις. Η προπονητική του καριέρα «μιλάει» από μόνη της, δεδομένου ότι νέος ομοσπονδιακός μας τεχνικός έχει περάσει από τους πάγκους φημισμένων ευρωπαϊκών ομάδων.
Είναι επαγγελματίας με όλη τη σημασία της λέξης, ενώ έχει προπονητικές παραστάσεις από συλλόγους όπως οι Κάλιαρι, Νάπολι, Φιορεντίνα, Βαλένθια, Ατλέτικο Μαδρίτης, Τσέλσι, Πάρμα. Γιουβέντους, Ρόμα, Ίντερ, με τη Μονακό να είναι ο τελευταίος σταθμός της καριέρας του, πριν την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Ελλάδας.

Κορυφαίες στιγμές του είναι η κατάκτηση του Σούπερ-Καπ Ευρώπης με τη Βαλένθια το 2004 (2-1 την πρωταθλήτρια Ευρώπης Πόρτο στο Μόντε Κάρλο), του Κυπέλλου Ιταλίας (1996) με τη Φιορεντίνα και του Κυπέλλου Ισπανίας (1999) με την Βαλένθια.

Μάλιστα ο νέος «τιμονιέρης» της Εθνικής μας έχει αναδείξει ουκ ολίγους ποδοσφαιριστές που έχουν αφήσει το στίγμα τους στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, όπως ο Τζιανφράνκο Τζόλα στη Νάπολι, οι Μεντιέτα, Ανγκούλο, Φαρινός στη Βαλένθια, οι Φράνκ Λαμπάρντ, Τζον Τέρι στην Τσέλσι, στην οποία επί των ημερών του φόρεσαν τα «μπλε», ως οι ακριβότερες μεταγραφές εκείνου του καλοκαιριού στην Πρέμιερ Λιγκ, οι Αργεντινοί Σεμπαστιάν Βερόν, Ερνάν Κρέσπο, ο Γάλλος Κλοντ Μακελελέ ο Ρουμάνος Αντριάν Μούτου, καθώς και οι Εμμάνουελ Πετί, Μπουντεζίν Ζεντέν, Γουίλιαμ Γκαλάς.


(Οι υπογραφές των συμβολαίων)


(Η επίσκεψη του Ρανιέρι στον Άγιο Κοσμά)

Διαβάστε επίσης:

Εποχή Ρανιέρι στην Εθνική
,
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014, 14:10

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης