Στην εκπομπή «Κόσμος των Σπορ», που προβάλλεται στην ΕΡΤ 3, μίλησε ο πρώην διαιτητής της Super League 1, Πραξιτέλης Ζαχαριάδης, ο οποίος καταφέρθηκε εναντίον του αρχιδιαιτητή Μαρκ Κλάτενμπεργκ, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι δεν έδειξε σεβασμό προς το πρόσωπό του.

«Δεν μπορούσα να δεχτώ τον υποβιβασμό μου στη Super League 2», είπε αρχικά ο κ. Ζαχαριάδης, συνεχίζοντας: «Ένιωσα ότι ο Κλάτενμπεργκ δεν με σεβάστηκε, το δήλωσα στην επιστολή μου και αποχώρησα». Ο καθένας έχει την ιστορία του στον χώρο και ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του τι θα πράξει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ερώτηση για το αν η παρουσία ξένων διαιτητών έχει συμβάλλει στην αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης είπε: «Έχουν έρθει elite διαιτητές και όντως έχουν αποδείξει ότι είναι από τους κορυφαίους, αλλά έχουν έρθει και διαιτητές από υποδεέστερες χώρες από την Ελλάδα, χωρίς να τις ονοματίσω, που δεν έχουν κάτι περισσότερο από τον Έλληνα διαιτητή. Από εκεί και πέρα, όμως, δεν είναι μόνο το κομμάτι διαιτησία, που θα βελτιώσει το ποδόσφαιρο.

Όσο περνά ο καιρός έρχονται ξένοι διαιτητές, βλέπουμε ενδεκάδες, που είναι όλοι ξένοι. Φέρνουμε συνέχεια ξένους προπονητές. Πρέπει να το δούμε συνολικά το πρόβλημα. Η διαιτησία καταλαβαίνω ότι ιντριγκάρει. Το παραδέχομαι έχω κάνει και εγώ αρκετά λάθη. Σε τόσα χρόνια καριέρας λογικό είναι να κάνεις λάθη, δεν γίνονται, όμως, εύκολα αποδεκτά τα λάθη του διαιτητή, ενώ γίνονται εύκολα αποδεκτά τα λάθη του αμυντικού, του τερματοφύλακα, του προπονητή».

Σχολιάζοντας δε, την τοποθέτηση του προέδρου της ΕΠΟ, Παναγιώτη Δημητρίου, ο οποίος πριν δύο ημέρες τόνισε ότι είναι υπέρ της παρουσίας ξένης ηγεσίας στην ΚΕΔ, ανεξαρτήτως προσώπου για τουλάχιστον δύο χρόνια, επισήμανε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα συμφωνήσω με αυτή την άποψη. Αλλά το θέμα είναι “ήρθαμε να βελτιώσουμε την ελληνική διαιτησία; Βγάλαμε Έλληνες διαιτητές; Τι κάναμε αυτά τα χρόνια”. Εδώ δεν παίζουμε παιχνίδια σημαντικά. Κάποια στιγμή θα φύγουν οι ξένοι, θα αναλάβει κάποιος Έλληνας. Τι έχουμε κάνει στο κομμάτι ελληνική διαιτησία;», είπε και πρόσθεσε: «Έχουμε πείσει να βάλουμε έναν Έλληνα διαιτητή σε ένα ντέρμπι; Γιατί να μην το τολμήσουμε σιγά-σιγά; Έχουν περάσει τόσα χρόνια. Εκεί πρέπει να δούμε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης