Σε μία ιδιαίτερα απαισιόδοξη εκτίμηση, αναφορικά με την επανέναρξη των ποδοσφαιρικών δραστηριοτήτων, προχώρησε ο ιολόγος Γιόνας Σμιτ-Σάναζιτ. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό NRD του Αμβούργου, ο Γερμανός επιστήμονας εξέφρασε την άποψη ότι το ποδόσφαιρο, και γενικά οι ψυχαγωγικές δραστηριότητες, θα πρέπει να είναι οι τελευταίες που θα επανέλθουν στην κανονικότητα, κάτι που θα πρέπει να συμβεί στις αρχές του 2021!

«Δεν πιστεύω ότι είναι ρεαλιστικό να τελειώσει η σεζόν. Υποθέτω βάσιμα ότι αυτό (σ.σ. η επανέναρξη των ποδοσφαιρικών αγώνων) δεν θα είναι εφικτό πριν την επόμενη χρονιά. Υπάρχουν πάρα πολλά άλλα πράγματα που πρέπει να αποφασιστούν νωρίτερα, αν μπορούμε να… χαλαρώσουμε τα λουριά» επισήμανε ο κ. Σμιτ-Σάναζιτ, ο οποίος εκτίμησε ότι είναι επικίνδυνο ακόμη και να διεξαχθούν παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών, καθώς «…θα βάλουν τους ανθρώπους σε πειρασμό να συναντηθούν για να τα παρακολουθήσουν μαζί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το ποδόσφαιρο έχει πολύ μεγάλη επιρροή στη δυναμική εξάπλωσης (σ.σ. του κορωνοϊού)» κατέληξε ο Γιόνας Σμιτ-Σάναζιτ, ο οποίος εργάζεται στο Ινστιτούτο «Μπέρνχαρντ Νόχτ» του Αμβούργου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης