Πανιώνιος: Καταγγέλλει ότι ο Ολυμπιακός «άρπαξε» παίκτη του

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022, 15:17
Πανιώνιος: Καταγγέλλει ότι ο Ολυμπιακός «άρπαξε» παίκτη του

Άστραψε και βρόντηξε ο Πανιώνιος κατά του Ολυμπιακού, καταγγέλλοντας τους «ερυθρόλευκους» για «αρπαγή» νεαρού παίκτη του.

Ο Ολυμπιακός «έκλεψε», όπως τονίζουν οι «κυανέρυθροι», από τον Πανιώνιο τον 19χρονο εξτρέμ Άγγελο Αργυρίου για την ομάδα Β', προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του Ιστορικού, ενώ εκτοξεύει συγχρόνως και καρφιά για το πώς και γιατί κάποιοι «κόπτονταν τα προηγούμενα χρόνια για το καλό του συλλόγου».

«Ίσως τώρα να εξηγούνται κάποια πράγματα και να γίνεται εύκολα αντιληπτό το "γιατί" κάποιοι κόπτονταν τα προηγούμενα χρόνια για "το καλό του συλλόγου". Αυτό εννοούσατε, κύριοι; Πως όταν έρθει η ώρα θα παίρνετε τους παίκτες με "ψίχουλα";», σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πανιωνίου:

Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ. ΣΜΥΡΝΗΣ για τη σωστή ενημέρωση του φίλαθλου κοινού διευκρινίζει σχετικά με τη "νόμιμη αρπαγή" του ποδοσφαιριστή Άγγελου Αργυρίου.

Το σχετικό άρθρο του παραρτήματος Β' του κανονισμού ιδιότητας και μεταγραφών της ΕΠΟ αναφέρει τα εξής: "Η μετεγγραφή ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή σε Π.Α.Ε. ως επαγγελματία πραγματοποιείται ελεύθερα χωρίς να απαιτείται η συγκατάθεση της ομάδας στην οποία ανήκει ο ποδοσφαιριστής. Η προηγούμενη ομάδα ή ομάδες δικαιούνται αποζημίωση κατάρτισης, η οποία υπολογίζεται και καταβάλλεται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Παράρτημα Δ του παρόντος".

Η αποζημίωση του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ Γ.Σ. ΣΜΥΡΝΗΣ σε καμία περίπτωση δεν είναι τέτοια που να αποτελεί και "επιβράβευση" για τον σύλλογο που δημιούργησε και πρόσφερε τελικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο έναν ακόμα ποδοσφαιριστή, από τους εκατοντάδες που ήδη έχει αναδείξει στην 132χρονη ιστορία του. Ως εκ τούτου, και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ. ΣΜΥΡΝΗΣ δεν μπορεί να προβάλλει καμία αντίσταση, σε τέτοιου είδους ενέργειες, όταν μάλιστα γίνονται και με τη σύμφωνη γνώμη του εκάστοτε ποδοσφαιριστή.

Εμείς στον ποδοσφαιριστή Αργυρίου θα ευχηθούμε καλή συνέχεια στην καριέρα του, από κει και πέρα όμως είμαστε υποχρεωμένοι να τονίσουμε το "ανήθικο" της υπόθεσης και να θεωρούμε την κίνηση αυτή ως "αρπαγή". Ίσως τώρα να εξηγούνται κάποια πράγματα και να γίνεται εύκολα αντιληπτό το "γιατί" κάποιοι κόπτονταν τα προηγούμενα χρόνια για "το καλό του συλλόγου".

Αυτό εννοούσατε, κύριοι; Πως όταν έρθει η ώρα θα παίρνετε τους παίκτες με "ψίχουλα";

Όταν κάποιοι θέλουν να λένε και να το εννοούν πως "δεν θα πειράξουμε παίκτη από τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ στην κατάσταση που βρίσκεται" ή κάνουν προτάσεις για παίκτες προσφέροντας περισσότερα χρήματα, ή δεν "αγγίζουν" κάποιον παίκτη για να βοηθήσουν έμπρακτα την ομάδα που τους ανέδειξε, τότε κι εμείς αυτούς θα μνημονεύουμε ως γνήσια τέκνα του συλλόγου. Τους υπόλοιπους τους αφήνουμε στην κρίση του κόσμου μας.

Υ.Γ.: Η προσπάθεια επιστροφής του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ στη θέση που του ανήκει και του αρμόζει θα συνεχιστεί με τους παίκτες που δηλώνουν περήφανοι που φορούν τη φανέλα της ομάδας και την ευγνωμονούν για την ευκαιρία που τους έδωσε.

Αυτονόητο είναι, δε, πως αυτοί οι ποδοσφαιριστές, όταν έρθει η κατάλληλη ώρα, θα δουν και τον σύλλογο να στέκεται στο πλευρό τους για να τους βοηθήσει να κάνουν την καριέρα που έχουν ονειρευτεί».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022, 16:14