Οι εφετινές πολύ χαμηλές «πτήσεις» του Φεντερίκο Μακέντα (σταθερά πρώτου σκόρερ του Παναθηναϊκού τη τελευταία τριετία) από την εκκίνηση της καλοκαιρινής προετοιμασίας, έχουν την «εξήγησή» τους στο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τον Ιταλό επιθετικό εδώ και περίπου 5 μήνες στον αστράγαλο, με ένα μικρό κοκαλάκι που εξέχει και δεν του επιτρέπει να δίνει μέσα στο γήπεδο το 100%.

Και πλέον ο 30χρονος φορ βρίσκεται μπροστά σε ένα πολύ κρίσιμο «σταυροδρόμι»: Είτε θα ακολουθήσει συντηρητική αποκατάσταση με συγκεκριμένες ενέσεις για ένα διάστημα -που θα περιορίσουν κατά πολύ τον πόνο στο πόδι, αλλά πιθανότατα δεν θα δώσουν οριστική λύση- είτε θα περάσει την πόρτα του χειρουργείου (για να αφαιρεθεί αυτό το μικρό οστό) κι αυτό σημαίνει πως θα μείνει εκτός δράσης μίνιμουμ για δύο με δυόμισι μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και θα επιστρέψει σε φουλ αγωνιστική δράσης στις αρχές του 2022. Με το όποιο αγωνιστικό κόστος για τους «πράσινους» που -σε αυτό το ενδεχόμενο- θα χρειαστεί να «ζήσουν» με δύο επιθετικούς (Καρλίτος, Ιωαννίδη) για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το όλο θέμα έχει τεθεί επί τάπητος ανάμεσα στον Ιταλό φορ, το ιατρικό τιμ του «τριφυλλιού» και τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, όμως ακόμη δεν υπάρχει οριστική απόφαση για το ποιο δρόμο θα ακολουθήσουν. Όλες οι πλευρές επεξεργάζονται εδώ και μέρες όλα τα δεδομένα και πιθανότατα εντός της Πέμπτη (14/10) θα υπάρξει η τελική απόφαση για το αν θα μπει τελικά ή όχι ο Ιταλός φορ στο χειρουργείο για να κάνει την επέμβαση στον αστράγαλό του.

Πέρα από το σοβαρό πρόβλημα με τον αστράγαλο, ο Μακέντα ταλαιπωρείται από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και μετά και με ένα πρόβλημα στον αγκώνα, όπου έχει ένα μεγάλο αιμάτωμα (κάκωση) και κάνει εδώ και μέρες θεραπεία, φορώντας ειδικό νάρθηκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης