Τέσσερις ομάδες (Ρίβερ Πλέιτ, Παλμέιρας, Μπόκα Τζούνιορς, Σάντος), δύο χώρες (Αργεντινή, Βραζιλία), δύο πόλεις και 14 συνολικά τρόπαια «διαγωνίζονται» στους ημιτελικούς του Copa Libertadores, της κορυφαίας διοργάνωσης συλλόγων της Νότιας Αμερικής, αντίστοιχης με το Champions League. Tα ξημερώματα η Ρίβερ Πλέιτ, νικήτρια το 2018 και φιναλίστ το 2019, θα υποδεχθεί την Παλμέιρας του Αμπέλ Φερέιρα, η οποία έφτασε στα ημιτελικά το 2018, με τον επαναληπτικό να είναι προγραμματισμένος στο Σάο Πάολο μία εβδομάδα αργότερα (13/1).

Την Πέμπτη, ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα, η Μπόκα Τζούνιορς, φιναλίστ στο 2018 και με πορεία έως τα ημιτελικά την περασμένη σεζόν, θα υποδεχθεί -επίσης- στο Μπουένος Άιρες τη Σάντος, με τη ρεβάνς να είναι στις 14/1 στο Σάο Πάολο. Οι ομάδες που θα επικρατήσουν από τα δύο ζευγάρια θα αναμετρηθούν στον τελικό στις 30 Ιανουαρίου στο περίφημο Maracana στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Copa Libertadores 2020 ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά σταμάτησε τον Μάρτιο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και δεν ξεκίνησε μέχρι τον Σεπτέμβριο. Η Ρίβερ Πλέιτ του Μαρσέλο Γκαγιάρδο είναι η μόνη ανάμεσα στις τέσσερις που έχει φτάσει στους ημιτελικούς τα τελευταία τέσσερα χρόνια στη σειρά. Πέμπτη φορά σε έξι χρόνια που οι «Millonarios» έφτασαν σε αυτό το στάδιο, κατακτώντας το τρόπαιο το 2015 και το 2018.

Η Ρίβερ, που στους «8» απέκλεισε τη Νασιονάλ, θα επιδιώξει μια τρίτη συνεχόμενη εμφάνιση σε τελικό, ένα επίτευγμα που επιτεύχθηκε τελευταία από τη Σάο Πάολο σχεδόν τρεις δεκαετίες πριν (1992-1994). Απέναντί της η Παλμέιρας του Αμπέλ Φερέιρα, η καλύτερη ομάδα στη φάση των ομίλων και η μόνη ομάδα που είναι ακόμα αήττητη, έχοντας 10 ματς χωρίς ήττα στο τουρνουά. Στα προημιτελικά απέκλεισε τη Λιμπερτάδ. H Μπόκα Τζούνιορς ξεπέρασε το εμπόδιο της Ρασίνγκ για να φτάσει στον τρίτο συνεχόμενο ημιτελικό στην ιστορία της, η Σάντος απέκλεισε την Γκρέμιο για να φτάσει στον πρώτο ημιτελικό της μετά το 2012.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης