Στη Γαλλία αποφασίστηκε να επαναρχίσει η αγωνιστική δράση στις 17 Ιουνίου, περιμένοντας ωστόσο οριστική απόφαση για το αν οι αγώνες θα γίνονται με θεατές ή κεκλεισμένων των θυρών, με πιθανότερο το δεύτερο σενάριο. Η πανδημία του κορωνοϊού διέκοψε τη Ligue 1 στις 13 Μαρτίου, με όλες τις αθλητικές δραστηριότητες στη χώρα να αναστέλλονται. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε οι αγώνες ν’ αρχίσουν και πάλι στις 17 Ιουνίου, ώστε η σεζόν 2019/20 να ολοκληρωθεί ως τις 25 Ιουλίου και η επόμενη σεζόν, 2020/21, να ξεκινήσει στις 22 και 23 Αυγούστου.

Με την απόφαση αυτή διαφώνησε ο πρόεδρος της Λιόν, Ζαν Μισέλ Ολάς, από τα πιο ισχυρά πρόσωπα στο γαλλικό πρωτάθλημα, ο οποίος δήλωσε πως η πανδημία δεν θα υποχωρήσει έως τον Ιούνιο και πρότεινε τον Σεπτέμβριο, ως τον μήνα για την επανέναρξη του πρωταθλήματος στη Γαλλία. Μάλιστα, υποστηρίζει πως η διεξαγωγή των υπόλοιπων αγώνων από τον Σεπτέμβριο και η εκκίνηση της νέας αγωνιστικής σεζόν στις αρχές του 2021 θα είναι μία λογική ιδέα, δεδομένου ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχω φόβους ότι δεν θα μπορέσουμε να ξαναρχίσουμε τη σεζόν τον Ιούνιο. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ίσως πρέπει να μελετήσουμε ένα άλλο σενάριο. Να μετακινήσουμε το τέλος της σεζόν τον Σεπτέμβριο και να αρχίσουμε τη νέα σεζόν στις αρχές του 2021. Αυτό είναι ένα από τα σενάρια που ενδιαφέρει και τη FIFA. Ο χρόνος θα δείξει».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης