Ολλανδία: Η Ουτρέχτη πάει στα δικαστήρια την ομοσπονδία!

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020, 22:03
Ολλανδία: Η Ουτρέχτη πάει στα δικαστήρια την ομοσπονδία!

Πριν καλά-καλά... στεγνώσει το μελάνι από τις υπογραφές της «ακύρωσης» της εφετινής σεζόν στην Eredivisie λόγω του κορωνοϊού, όπως επικυρώθηκε από την ομοσπονδία της Ολλανδίας, στην μαραθώνια τηλεδιάσκεψη που είχε με τους συλλόγους το μεσημέρι της Παρασκευής (24/04), ήρθε η πρώτη πολύ έντονη «αντίδραση» από την Ουτρέχτη, η οποία ενημέρωσε πως θα προσφύγει στα δικαστήρια, νιώθοντας «αδικημένη» για τον τρόπο με τον οποίο δόθηκαν τα ευρωπαϊκά «εισιτήρια».

Η Ουτρέχτη ήταν 6η στη βαθμολογία της Eredivisie στην 26η αγωνιστική, όταν επιβλήθηκε lockdown στο ολλανδικό ποδόσφαιρο, ενώ είχε προκριθεί και στον τελικό του Κυπέλλου Ολλανδίας μαζί με τη Φέγενορτ. Η διαφορά ωστόσο, ήταν πως είχε 41 βαθμούς, τρεις λιγότερους από την 5η Βίλεμ των Ελλήνων διεθνών Παυλίδη και Βρουσάι, αλλά είχε ένα ματς λιγότερο (25) και πολύ καλύτερη διαφορά τερμάτων από τη Βίλεμ (50-34, αντί 37-34). Στη δε ανακοίνωση που εξέδωσε η ολλανδική ομάδα, ανακοινώνοντας πως θα πάει την ομοσπονδία στα δικαστήρια, υπογράμμισε ακόμη πως λανθασμένα δεν ελήφθη υπόψην και το γεγονός πως είχε προκριθεί στον τελικό του ολλανδικού Κυπέλλου, έχοντας μάλιστα μία νίκη παραπάνω στη διοργάνωση από τη Φέγενορτ.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η Ουτρέχτη αναφέρει:

«Η Ουτρέχτη δεν αποδέχεται την απόφαση και τον καταμερισμό των ευρωπαϊκών εισιτηρίων. Δεν θα διστάσει μάλιστα να προσβάλει την απόφαση στην UEFA σχετικά με το να μη δοθεί ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο στην Ουτρέχτη.

Σήμερα μετά την επίσημη ανακοίνωση της ομοσπονδίας της Ολλανδίας μέσω τηλεδιάσκεψης αποφασίστηκε πως τα ευρωπαϊκά εισιτήρια θα δοθούν στις ομάδες που τερμάτισαν από την 1η έως την 5η θέση του πρωταθλήματος. Για την Ουτρέχτη δεν είναι αποδεκτό πως το Κύπελλο, το οποίο δεν ολοκληρώθηκε για ένα παιχνίδι, αγνοήθηκε τελείως και δεν μέτρησε στον υπολογισμό για το ποιοι σύλλογοι δικαιούνται ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο στους αγωνιστικούς χώρους. Το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League θα δοθεί στη Φέγενορντ χωρίς καμία δικαιολογία με βάση τη θέση της στο βαθμολογικό πίνακα. Η Ουτρέχτη δικαιούται το ίδιο εισιτήριο ως η άλλη φιναλίστ του Κυπέλλου (και ακόμα περισσότερο επειδή έχουμε κερδίσει ένα ματς περισσότερο απ' ότι η Φέγενορντ) το οποίο δεν συμπεριλήφθηκε στην απόφαση που πάρθηκε σήμερα.

Επίσης και με βάση το βαθμολογικό πίνακα και πάλι η Ουτρέχτη βρίσκεται στην 6η θέση της Eredivisie κατά τη διακοπή του πρωταθλήματος, αλλά η ομάδα έχει ένα ματς λιγότερο από την 5η Βίλεμ. Η ομοσπονδία της Ολλανδίας δεν είπε τίποτα για το γεγονός πως η Ουτρέχτη έχει παίξει ένα ματς λιγότερο και πως θα περνούσε την ομάδα του Τίλμπουργκ σε περίπτωση νίκης. Σε αυτή την περίπτωση οι δύο ομάδες θα είχαν τους ίδιους βαθμούς, αλλά η Ουτρέχτη θα ήταν 5η, έχοντας καλύτερη διαφορά τερμάτων, περισσότερα γκολ και καλύτερα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με την Ουτρέχτη η απόφαση να αλλάξει το ευρωπαϊκό εισιτήριο από το Κύπελλο στο πρωτάθλημα, δεν είναι βάση των όσων έγιναν στους αγωνιστικούς χώρους και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Αυτό το εισιτήριο είναι το έπαθλο για μια άλλη διοργάνωση. Το υψηλότερο εισιτήριο για το Κύπελλο, το οποίο μόνο δύο ομάδες διεκδικούν, επομένως δεν μπορεί να αλλάξει με βάση τους κανονισμούς. Μάλιστα στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης η ομοσπονδία ανακοίνωσε πως το ευρωπαϊκό εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League από το Κύπελλο στο πρωτάθλημα, ίσως δεν γίνει αποδεκτό από την UEFA.

Η λήψη αυτή της απόφασης του δείχνει έλλειψη διαφάνειας και αντικειμενικότητας και επομένως είναι κατά της Ουτρέχτης. Αυτή η διαδικασία δεν είναι αποδεκτή από το Δ.Σ. της ομάδας. Η Ουτρέχτη είναι πεπεισμένη ότι ο σύλλογος δικαιούται το ευρωπαϊκό εισιτήριο με βάση τα αγωνιστικά κριτήρια, λόγω της θέσης στον τελικό του κυπέλλου και λόγω της τρέχουσας κατάταξης στην Eredivisie όπου έχει ένα παιχνίδι λιγότερο σε σύγκριση με τη Βίλεμ. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ουτρέχτη αξίζει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο με βάση τις αθλητικές παραστάσεις της τρέχουσας σεζόν».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020, 22:05