Οι σοβαρές δικαστικές υποθέσεις στην Ελλάδα είτε μπαίνουν στο συρτάρι ή στις ελληνικές καλένδες είτε δεν εκδικάζονται ποτέ, έτσι ως εκ θαύματος, αφού το δικανικό σύστημα της χώρας ιδρύθηκε, υιοθετήθηκε και αναπτύχθηκε με τις αξίες και τα πιστεύω του αθάνατου ελληνικού Κοτζαμπασισμού. 

Αυτό είναι το θλιβερό συμπέρασμα από την εκπομπή «Η Δίκη στο Open» που μεταδόθηκε από τον ομώνυμο τηλεοπτικό σταθμό με τον Κυριάκο Θωμαΐδη. Καλεσμένος της εκπομπής και ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος. Το θέμα -τι άλλο;-, τα παρελκόμενα (και οι ασύμμετρες απώλειες) του ξυλοδαρμού του διαιτητή Τζήλου καθώς και το παρασκήνιο (ή μήπως το προσκήνιο) της εξαγοράς της Forthnet – NOVA από τον εφοπλιστή και ιδιοκτήτη της ομάδας του Πειραιά Βαγγέλη Μαρινάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν ήθελε και πολύ για να πάρει… φωτιά το πάνελ, όταν μάλιστα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Πάτσης άρχισε να εκτοξεύει υπαινιγμούς περί διαπλοκής, επιδιώκοντας να εκθέσει τους παρευρισκομένους.    

Έντονοι ήταν, λοιπόν, οι διαξιφισμοί του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου με τον Ανδρέα Πάτση. Όπως προαναφέρθηκε, το κύριο θέμα της εκπομπής ήταν οι εξελίξεις με τη δικαστική έρευνα για τον ξυλοδαρμό του διαιτητή Θανάση Τζήλου τον Δεκέμβριο του 2018 και φυσικά το γεγονός ότι έναν χρόνο σχεδόν μετά δεν έχει υπάρξει ουσιαστική πρόοδος, με τους πρωταίτιους της επίθεσης είτε να διαφεύγουν στο εξωτερικό είτε να είναι ελεύθεροι, και τους υποκινητές να μένουν στο απυρόβλητο. Όπως αποκαλύφθηκε στην εκπομπή, η νεότερη εξέλιξη είναι ότι η αρμόδια εισαγγελέας που διερευνά την υπόθεση στη Λάρισα ζήτησε τη δικαστική συνδρομή τριών ξένων χωρών, προκειμένου να συλληφθεί ο βασικός -και σεσημασμένος – κατηγορούμενος που διαφεύγει. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Καταλαβαίνετε σε τι κατάσταση βρίσκεται το τελευταίο προπύργιο της ελληνικής κοινωνίας, η Δικαιοσύνη; Οι νόμοι ισχύουν για τους φτωχούς και όχι για τους πλούσιους. Οι ίδιοι οι δικαστές πρέπει να εξυγιάνουν τον δικό τους χώρο» σχολίασε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να τα χαρακτηρίζει όλα αυτά ως… «συνωμοσιολογία».

«Συνωμοσιολογία είναι αυτά που κάνετε οι πολιτικοί, όχι αυτά που λέω εγώ. Συνωμοσιολογία είναι οι κραυγές του διαιτητή που ουρλιάζει την ώρα που τον δέρνουν και έναν χρόνο μετά δεν έχει γίνει τίποτα;» αναρωτήθηκε ο δημοσιογράφος, ενώ αναφέρθηκε και στην υπόθεση του Koriopolis 1, στην οποία δεν καταδικάστηκε τελικά ποτέ κανείς. «Όταν μια δικαστική απόφαση δεν είναι σωστή, οφείλεις να την καταγγείλεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Στη συνέχεια η συζήτηση περί Δικαιοσύνης «φούντωσε». «Εσείς κάνετε δημόσιες σχέσεις με τους δικαστές, αφού τους χαϊδεύετε» είπε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος στον Ανδρέα Πάτση, ο οποίος στη συνέχεια σχολιάζοντας την αποκάλυψη της εκπομπής, ότι αστυνομικός που ήταν αποσπασμένος στην ασφάλεια ΠΑΕ και εμπλέκεται στις συνομιλίες με τους πρωταίτιους του ξυλοδαρμού του Τζήλου, μετά συμμετείχε στην ασφάλεια του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο κατά την πρόσφατη επίσκεψή του, ανέφερε πως «μπορεί να είναι τυχαίο γεγονός»…

Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος υπενθύμισε πως στο Koriopolis δεν καταδικάστηκε κανείς, διότι κρίθηκε παράνομο το υλικό των συνομιλιών, θέση που δεν άρεσε καθόλου στον Ανδρέα Πάτση.

«Είστε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ή του Μαρινάκη; Γιατί αυτήν την εικόνα δίνετε στον κόσμο! Ο λαός σάς ψήφισε για να λύσετε τα δικά του προβλήματα, όχι του Μαρινάκη» ήταν η αντίδραση του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στη νέα διακοπή του λόγου του που έγινε από τον βουλευτή, ο οποίος απάντησε:

«Έχετε κλείσει να δουλέψετε στο Open και είστε τόσο λαλίστατος;».

«Θα μπορούσα να δουλέψω σε οποιοδήποτε κανάλι, αλλά σε αυτά τα ξευτιλισμένα κανάλια που σας υπηρετούσαν τόσα χρόνια και χρωστάει ο κάθε καναλάρχης από 200 εκατομμύρια, δεν πάω να δουλέψω. Εσείς όμως τους υπηρετείτε με τον τρόπο σας» ήταν η αντίδραση του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε και στην πολύκροτη υπόθεση του Παναγιώτη Ραφαήλ και στην ανάγκη να βρεθεί λύση για τη διάσωση του παιδιού.

 

Η συζήτηση συνεχίστηκε. «Σε ποια άλλη πολιτισμένη χώρα θα χτυπούσαν με αυτόν τον άγριο τρόπο διακεκριμένο διαιτητή, και τα πρόσωπα όλα συνδέονται με τον Βαγγέλη Μαρινάκη» είπε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, επισημαίνοντας και τις αποκαλύψεις του zougla.gr σχετικά με τις επίμαχες συνομιλίες. Εκεί έκρινε σκόπιμο να διακόψει ο βουλευτής ρωτώντας τον δημοσιογράφο «εάν αποκαλύπτει μέρος της δικογραφίας »…

«Εάν δεν το αντέχετε… Ας είστε ψύχραιμος»… ήταν η απάντηση του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, ο οποίος κατέληξε:

«Σε ποια άλλη χώρα δεν θα προχωρούσαν οι διαδικασίες για να αποδειχτεί τι συνέβη; Ποιος φταίει για αυτό; Αν δεν έχει σχέση ο Μαρινάκης και συζητούσαν για φιστίκια μαζί, ας τον αθωώσουν».

 

Το τελευταίο μέρος της εκπομπής ήταν αφιερωμένο στην αμφιλεγόμενη εξαγορά της Forthnet από την Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Ανδρέας Πάτσης ρωτήθηκε με σαφήνεια από τον δημοσιογράφο Γιώργο Μπούζο του σταθμού «Μετρόπολις 95,5» για το αν θεωρεί ότι υπάρχει ασυμβίβαστο με την αγορά της Forthnet από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός… Απαντώντας κυρίως… άλλα ντ’ άλλων ο βουλευτής, ανατρέχοντας στις συμφωνίες που είχαν γίνει επί ΣΥΡΙΖΑ για τα τηλεοπτικά, τελικά κατέληξε, λίγο πολύ, λέγοντας «ότι είμαστε σε ελεύθερη αγορά» και ότι δεν είναι αρμόδιος να απαντήσει για το αν υπάρχει ασυμβίβαστο… 

«Όπως οι περισσότεροι πολιτικοί, άλλο τον ρωτάνε, άλλο απαντάει. Δυσκολεύεται τώρα. Μήπως ενδιαφέρεστε να πάρετε μεροκάματο από τον κύριο Μαρινάκη, όπως ο Βορίδης που κάνει τον δικηγόρο του;» τον ρώτησε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος…

 

Τι αποκαλύφθηκε στη «Δίκη στο Open»

Συνοδός του Πομπέο ο αστυνομικός που εμπλέκεται στην απόπειρα ανθρωποκτονίας Τζήλου!

Όπως αποκαλύφθηκε στην εκπομπή, σύμφωνα με τα στοιχεία της ανάκρισης, στην υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας Τζήλου εμπλέκονται και δύο εν ενεργεία αστυνομικοί. Ένας απ’ αυτούς, υπαστυνόμος Α’, 49 ετών, συνομίλησε τηλεφωνικά με δύο από τους φερόμενους ως δράστες και πριν και μετά τον ξυλοδαρμό του διαιτητή.

Παρ’ όλα αυτά, ο συγκεκριμένος αστυνομικός ανέλαβε να συνοδεύσει και να φυλάξει (μαζί με πολλούς άλλους συναδέλφους του) τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα.

Η «Δίκη στο Open» αποκάλυψε σχετικό φωτογραφικό ντοκουμέντο από τη βόλτα του κ. Πομπέο με τη σύζυγό του στην Πλάκα, όπου φαίνεται και ο 49χρονος υπαστυνόμος Α’. Για ευνόητους λόγους, με καλυμμένα όλα τα πρόσωπα.

Προσωπικό ασφαλείας σε ΠΑΕ ο ένας δράστης

Σε κατάθεσή του ο 49χρονος υπαστυνόμος Α’ παραδέχτηκε ότι είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με δύο από τους φερόμενους ως δράστες της απόπειρας ανθρωποκτονίας Τζήλου. Μάλιστα, δηλώνει ότι για τις συνομιλίες αυτές χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό του τηλέφωνο. Επισημαίνει, όμως, ότι ο 46χρονος που φυγοδικεί στο εξωτερικό τού έστειλε γραπτό μήνυμα για ευχές τις ημέρες των Χριστουγέννων (η επίθεση κατά Τζήλου έγινε στις 19 Δεκεμβρίου 2018).

Επίσης, παραδέχεται ότι συνομιλούσε τηλεφωνικά εκείνη την περίοδο με τον 30χρονο φερόμενο ως δράστη ποδοσφαιριστή για «καθημερινής φύσεως θέματα», καθώς ο ποδοσφαιριστής εργαζόταν ως προσωπικό ασφαλείας σε άτομα που σχετίζονταν με ποδοσφαιρική ομάδα και την ίδια εποχή ο υπαστυνόμος Α’ υπηρετούσε ως αποσπασμένος στην ασφάλεια του ιδιοκτήτη της συγκεκριμένης ομάδας. 

Καταζητείται από την Interpol ο οδηγός του λευκού οχήματος

Στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκεται η ανάκριση για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του διαιτητή Θανάση Τζήλου. Η α’ τακτική ανακρίτρια Λάρισας Μαρία Νέσση προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να παρασχεθεί διεθνής δικαστική συνδρομή στην Ελλάδα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του φερόμενου ως πρωταίτιου δράστη. Ήδη εκδόθηκε το σχετικό ένταλμα σύλληψης από την Interpol και το βάρος των ερευνών πέφτει σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες.

Ο 46χρονος οργανωμένος οπαδός που καταζητείται είναι σεσημασμένος για τη διάπραξη κακουργηματικών πράξεων, όπως κλοπές και ένοπλες ληστείες σε τράπεζες. Μάλιστα, πριν από τον ξυλοδαρμό του διαιτητή, είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι στον 46χρονο και ένας από αυτούς ήταν η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Όπως αποδείχτηκε, ήταν ο άνθρωπος που νοίκιασε και οδήγησε το λευκό όχημα από την Αθήνα μέχρι τη Λάρισα.

Δύο ύποπτοι για τις φθορές στο αμάξι του πατέρα του διαιτητή

Την προηγούμενη εβδομάδα κατέθεσαν ανωμοτί δύο ύποπτοι κάτοικοι της περιοχής Αμπελοκήπων Λάρισας για υπόθεση που σχετίζεται με καταγγελία του πατέρα του διαιτητή Τζήλου. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο είχαν σκίσει με μαχαίρι κατά καιρούς 23 λάστιχα ενός αυτοκινήτου, που ανήκει στον πατέρα του διαιτητή!  Μάλιστα, είχαν σπάσει με σφυρί το παρμπρίζ του αυτοκινήτου, όπως με σφυρί εκδηλώθηκε η επίθεση του Θανάση Τζήλου. Οι Αρχές ερευνούν αν το περιστατικό συνδέεται με την απόπειρα ανθρωποκτονίας και αν αποτελούσε ένα διαρκές προειδοποιητικό μήνυμα προς τον διαιτητή. 

Ύποπτο για χειραγώγηση το Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης

Το πρώτο ύποπτο ματς της εφετινής σεζόν έφτασε από την UEFA στην ΕΠΟ. Η Εταιρεία Ανίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης Sportradar διέγνωσε ως χειραγωγημένο τον αγώνα Ξάνθη – Αστέρα Τρίπολης (2-1) που έγινε στις 15 Σεπτεμβρίου 2019 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Super League 1. Ήδη ο αγώνας διερευνάται ποινικά από την Αθλητική Εισαγγελία Αθηνών και πειθαρχικά από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης