Ο Λάζλο Μπόλονι ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Γάνδης. Ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ (2011-12) υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας με τον βελγικό σύλλογο και εν συνεχεία ανακοινώθηκε από τη διοίκηση της ομάδας.

Από το 2017 έως φέτος, ο 67χρονος Ρουμάνος διετέλεσε προπονητής της Αντβέρπ, ενώ τη διετία 2008-10 είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Σταντάρ Λιέγης. Η Γάνδη αποτελεί τον τρίτο βελγικό σύλλογο, στον οποίο θα εργαστεί ως προπονητής ο Λάζλο Μπόλονι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπόλονι είναι ένας από τους τεχνικούς που ανέδειξαν τον Πορτογάλο σούπερ σταρ Κριστιάνο Ρονάλντο, καθώς εργάστηκε ως προπονητής της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, από το 2001 έως το 2003.

Κατά την προπονητική καριέρα του έχει εργαστεί επίσης στις Νανσί, Ρεν, Μονακό, Λανς (Γαλλία), Αλ Τζαζίρα, Αλ Γουάχντα (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), Αλ Κορ (Κατάρ), Αλ Ιτιχάντ (Σαουδική Αραβία), καθώς και στην εθνική Ρουμανίας.

Ως ποδοσφαιριστής, ο Μπολόνι αγωνιζόταν στη θέση του μέσου και η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα του ήταν η κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή Ευρώπης ως παίκτης της Στεάουα Βουκουρεστίου το 1986 στη Σεβίλλη, με αντίπαλο στον τελικό την Μπαρτσελόνα. Ο νέος τεχνικός της Γάνδης αγωνίστηκε και στο Βέλγιο, και συγκεκριμένα στη Ρασίνγκ Τζετ Βαβρ (1987-1988).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης