Ο Όλιβερ Γκλάσνερ θα είναι ο προπονητής της Βόλφσμπουργκ από την αγωνιστική περίοδο 2019-20, καθώς ο γερμανικός σύλλογος ανακοίνωσε σήμερα (23/4) την πρόσληψη του 44χρονου Αυστριακού. Ο Γκλάσνερ υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους «λύκους» και θα διαδεχθεί στο «τιμόνι» της ομάδας τον Μπρούνο Λαμπαντία, του οποίου το συμβόλαιο λήγει στο τέλος της σεζόν και δεν ανανεώθηκε. Αυτή τη στιγμή ο 44χρονος τεχνικός εργάζεται στη Λίντσερ, η οποία είναι δεύτερη στη βαθμολογία της αυστριακής Bundesliga πίσω από τη Σάλτσμπουργκ και διεκδικεί το «εισιτήριο» για τον τρίτο προκριματικό γύρο του νέου Champions League. Ο Γκλάσνερ είχε αναλάβει το 2015 τα «ηνία» της Λίντσερ και το 2017 την οδήγησε ξανά στη μεγάλη κατηγορία, ενώ τη σεζόν 2017-18 η ομάδα κατέκτησε υπό τις οδηγίες του την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα και εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τα προκριματικά του Europa League.

Η Βόλφσμπουργκ θα είναι ο πρώτος εκτός των συνόρων «σταθμός» στην προπονητική καριέρα του Γκλάσνερ, ο οποίος ξεκίνησε ως βοηθός προπονητή στη Σάλτσμπουργκ (2012-2014). Ακολούθησε μια χρονιά στον πάγκο της Ριντ και το 2015 ανέλαβε τη Λίντσερ με το διπλό ρόλο του προπονητή και του αθλητικού διευθυντή. Πριν ασχοληθεί με την προπονητική, ο παλαίμαχος αμυντικός φόρεσε σε σχεδόν ολόκληρη την καριέρα του τη φανέλα της Ριντ, ενώ είχε και ένα μικρό… πέρασμα από τη Λίντσερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Βόλφσμπουργκ είναι αυτή τη στιγμή ένατη στην κατάταξη της Bundesliga με 46 βαθμούς και διεκδικεί ένα ευρωπαϊκό «εισιτήριο», καθώς βρίσκεται στο -4 από την έκτη θέση (που οδηγεί στο νέο Europa League), τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης