Αφιέρωμα στον Κώστα Μανωλά έκανε η ιταλική αθλητική εφημερίδα Gazzetta dello Sport, θυμίζοντας το γκολ του ενάντια στην Μπαρτσελόνα του Μέσι και την πρόκριση της Ρόμα, τη μεταγραφή του στη Νάπολι το περασμένο καλοκαίρι και την κατάκτηση του πρώτου τροπαίου στην Ιταλία, στον πρόσφατο τελικό Κυπέλλου απέναντι στην Γιουβέντους.

«Τότε που ο Δαβίδ νίκησε τον Γολιάθ… Ένα κόρνερ από αριστερά, πετάχτηκε ο Μανωλάς, νίκησε τον Τερ Στέγκεν και εισήλθε στην ιστορία. Η Ρόμα είχε επιτύχει το θαύμα και ο Μανώλας ήταν ο προφήτης του, ο δικός της νικητής Αχιλλέας που κέρδισε και επέζησε αυτού του μικρού Τρωικού πολέμου. Από εκείνη την ημέρα, το βλέμμα του Έλληνα που πανηγύριζε άρχισε να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, τόσο πολύ που υπήρχαν δεκάδες και δεκάδες μηνύματα που έφτασαν από τη Μαδρίτη. Εκείνος έλεγε με ένα χαμόγελο: «Μετά από αυτό το γκολ στους Καταλανούς, το οποίο δεν θα μπορέσω ποτέ να ξεχάσω, έγινα ένας σκόρερ του Champions League» αναφέρει η εφημερίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το περασμένο καλοκαίρι η μεταγραφή του Μανωλά στη Νάπολι εκλήφθηκε από τους οπαδούς της Ρόμα ως… αθλητικό πένθος, ενώ ο πανηγυρισμός του για την κατάκτηση του Κυπέλλου θεωρήθηκε σαν ένα είδος κοροϊδίας της μοίρας. Αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο της τρίτης χιλιετίας. Μόλις η… σκόνη πέσει για τους οπαδούς της Ρόμα, και για τους οπαδούς του ποδοσφαίρου γενικά, ο Μανωλάς θα παραμείνει για πάντα ο άνθρωπος της επιχείρησης-ανατροπής. Ο Έλληνας γίγαντας που, χωρίς ασπίδα και χωρίς σπαθί, μπόρεσε να αντιμετωπίσει και να κερδίσει τους άρχοντες της μπάλας που ήρθαν από την Ισπανία».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης