Εκτός από την ανάληψη του κόστους για τη γραμμή του οφσάιντ στο ελληνικό VAR από την Πολιτεία η συνάντηση της Steering Comittee, της νεοσύστατης Επιτροπής για την ακεραιότητα των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων, τους προσυνεννοημένους αγώνες, την ασφάλεια στα γήπεδα και την αντιμετώπιση της βίας, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, έβγαλε ακόμη μία μεγάλη είδηση.

Αυτή αφορά στην πρόθεση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη για την κατάθεση σχεδίου νόμου που θα διευρύνει σημαντικά την εκλογική βάση ανάδειξης των διοικήσεων των Ομοσπονδιών και κατ’ επέκταση της ΕΠΟ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα ο Αυγενάκης υποστήριξε ότι ψάχνει για ένα «διευρυμένο, δημοκρατικό, συμμετοχικό εκλογικό σύστημα στις Ομοσπονδίες που δύσκολα θα χειραγωγείται το αποτέλεσμα».

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω θέμα τέθηκε για πρώτη φορά από τον Υφυπουργό στη χθεσινή συνάντηση των «Big 4» όταν και ανέφερε ότι πρέπει να συζητηθεί το ενδεχόμενο να βρεθεί ένας «πιο δημοκρατικός τρόπος για να γίνονται οι εκλογές».

Μαζί του συμφώνησε και ο Ζόραν Λάκοβιτς που άφησε κάποια υπονοούμενα για τις Ενώσεις, μιλώντας για λόμπι, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Δημήτρη Μελισσανίδη ο οποίος τότε είπε: «Δηλαδή οι εκλογές στην FIFA και την UEFA πώς γίνονται; Πώς βγάζετε πρόεδρο εσείς; Έρχεται παπάς και κάνει κλήρωση; Εσείς δεν κάνετε lobbying; Τα πιο ισχυρά λόμπι σε εσάς είναι!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είστε μήπως αγγελικά πλασμένοι; (σ.σ. ανέφερε και συγκεκριμένες υποθέσεις διαφθοράς και σκάνδαλα των τελευταίων ετών σε FIFA/UEFA). Τόσα χρόνια που είστε εδώ, τι έχετε πετύχει; Εμείς οι τέσσερις που είμαστε εδώ, πληρώνουμε για το ποδόσφαιρο. Ενώ εσείς πληρώνεστε! Εγώ αρνούμαι το καπέλωμα! Οι εκλογές θα γίνουν κανονικά όπως ορίζει το Καταστατικό της ΕΠΟ».

Είναι βέβαιο πως τις σκέψεις αυτές, συμμερίζονται και οι τοποτηρητές των FIFA/UEFA, διότι πρόκειται για θέμα που εμπίπτει αυστηρά στο πεδίο του αυτοδιοίκητου.

Ως εκ τούτου για να κάνει ο υφυπουργός Αθλητισμού νύξη για ένα τέτοιο ζήτημα, παρουσία του Χέρμπερτ Χούμπελ και του Ζόραν Λάκοβιτς, των εκπροσώπων δηλαδή της UEFA και της FIFA, λογικά έχει πάρει το «ΟΚ» από αυτούς. 

Η αλλαγή του εκλογικού συστήματος της ΕΠΟ αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις τόσο από τις Ενώσεις όσο και από ΠΑΕ.

Στις τάξεις των Ενώσεων δε, η προσπάθεια αποδυνάμωσής τους αποτελεί «αιτία πολέμου» και ήδη δηλώνουν ότι μια τέτοια αλλαγή δεν θα περάσει ποτέ από την Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ.

Μάλιστα αρκετοί είναι αυτοί που κάνουν λόγο ότι αυτή η αλλαγή γίνεται προς όφελος του Ολυμπιακού, καθώς, όπως τονίζουν η ομάδα του Πειραιά έχει χάσει τη δυναμική που είχε σε επίπεδο ΕΠΣ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης