Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ είχε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, όπως και στην εκτενή συνεργασία της περασμένης Παρασκευής (28/8) με τον διευθυντή Εθνικών Ομοσπονδιών, Ζόραν Λάκοβιτς, και άλλα στελέχη της UEFA, ενημέρωσε τον κ. Γραμμένο για τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης στο ζήτημα των εκλογών της ΕΠΟ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ζήτησε «σεβασμό στους νόμους» και στη διάταξη που προσδιορίζει τις αρχαιρεσίες και των 49 αθλητικών Ομοσπονδιών της χώρας μας για το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020 (άρθρο 143, ν. 4714/2020).

Επιπλέον, ο υφυπουργός Αθλητισμού επανέλαβε ότι επιθυμία της Κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι η επίτευξη ευρείας συναίνεσης για την αναγκαία διεύρυνση του εκλογικού σώματος της ΕΠΟ, ενώ αναφέρθηκε και στη δέσμευση των FIFA/UEFA πως την «Ολιστική Μελέτη» για το ελληνικό ποδόσφαιρο, με προτάσεις από βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, πρόκειται να την παραδώσουν στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Στη συνάντηση, που διήρκεσε παραπάνω από μία ώρα σε άριστο κλίμα, έγινε επίσης αναφορά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– στο υπό ψήφιση αθλητικό νομοσχέδιο, με τις συζητήσεις των νομικών επιτελείων ΓΓΑ-ΕΠΟ, όσο και σε αυτό που θα ακολουθήσει αμέσως μετά, με ρυθμίσεις (μεταξύ άλλων) για την προπονητική, τους προπονητές και το Ψηφιακό τους Μητρώο στη ΓΓΑ, τις Λέσχες Φιλάθλων, αλλά και την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού,

– στην αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών, όπου αναμένονται οι αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου επί προσφυγών, αλλά και η τελική πρόταση της διοργανώτριας αρχής SL2-FL,

– στην ολοένα και ταχύτερη πρόοδο εργασιών στο Παγκρήτιο Στάδιο και την ετοιμότητά του, σε συνδυασμό με τις δεσμεύσεις του Υφυπουργείου Αθλητισμού για πλήρη χρηματοδότηση σε οτιδήποτε χρειαστεί, προκειμένου να επιλεχθεί από την UEFA η υποψηφιότητα του Ηρακλείου για τη διοργάνωση του Europa Conference League Final 2022-2023.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης