Ανησυχία και πολλά ερωτηματικά έχει προκαλέσει η υπόθεση που είδε τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας σύμφωνα με την οποία βρέθηκαν στις τουαλέτες του γηπέδου των Νεροκούρου στα Χανιά μια χρησιμοποιημένη σύριγγα και άδειες αμπούλες που περιείχαν απαγορευμένες ουσίες που χρησιμοποιούν οι αθλητές προκειμένου να έχουν αυξημένες επιδόσεις.

Ωστόσο τις τελευταίες ώρες προέκυψαν νέα στοιχεία τα οποία περιπλέκουν ακόμα περισσότερο την υπόθεση.  Σύμφωνα με αυτά, σκευάσματα της ίδιας ουσίας (τεστοστερόνη) αλλά διαφορετικής ετικέτας, δεν βρέθηκαν μια φορά στον ίδιο χώρο, αλλά δυο μέσα σε λίγες μέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την πρώτη φορά εντοπίστηκαν την περασμένη Τετάρτη (5/11)το βράδυ από την καθαρίστρια του γηπέδου, χωρίς όμως η τελευταία να δώσει σημασία θεωρώντας ότι είναι συμπληρώματα διατροφής.

Την δεύτερη φορά, σύμφωνα με μαρτυρίες, βρέθηκαν την Κυριακή (9/11) το μεσημέρι από ποδοσφαιριστές σωματείου λίγο πριν τον αγώνα της ομάδας τους για το τοπικό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα Χανίων, οι οποίοι δεν πάντως δεν βρήκαν άδειες αμπούλες, αλλά μια σύριγγα και ένα άδειο κουτί (από όπου προέκυψε και η φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο το πρωί της Τρίτης). Και αυτοί ωστόσο δεν ειδοποιήσαν κάποιο υπεύθυνο του γηπέδου ή της ομάδας, ενώ όταν τα ευρύματα αναζητήθηκαν εκ νέου μετά από κάποιες ώρες, αυτά είχαν εξαφανιστεί.

Αν και η υπόθεση δεν έχει διαλευκανθεί ακόμα, όπως είναι φυσιολογικό προκάλεσε την ανησυχία των ανθρώπων των τεσσάρων ομάδων που χρησιμοποιούν το γήπεδο, όπως επίσης και της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χανίων, καθώς σε αυτό τον χώρο αθλούνται εκατοντάδες ποδοσφαιριστές όπως και μικρά παιδιά των ακαδημιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, σε καμία περίπτωση, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η χρήση να έγινε από άτομα που δεν σχετίζονται με τα ποδοσφαιρικά σωματεία της περιοχής, ειδικά από την στιγμή που το γήπεδο των Νεροκούρου είναι προσβάσιμο ανά πάσα στιγμή σε οποιοδήποτε.

Πηγή: athltiko.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης