Η διαδικασία της φάσης των ομίλων του 2ου Nations League, που διήρκησε τους τρεις μήνες του εφετινού φθινοπώρου, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (18/11) με τα ματς της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής, που οριστικοποίησαν και τον τελικό «χάρτη» της διοργάνωσης.

Στο Final-4 (Nations League Finals) για τη διεκδίκηση του τροπαίου, προκρίθηκαν οι νικήτριες των τεσσάρων ομίλων της League A: Ιταλία, Βέλγιο, Γαλλία και Ισπανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τέσσερις ομάδες θα διεκδικήσουν το κύπελλο από τις 6 Οκτωβρίου (ημιτελικοί) έως τις 10 Οκτωβρίου 2021 (μικρός και μεγάλος τελικός), με πιθανότερη έδρα της τελικής φάσης τα γήπεδα της Ιταλίας, η οποία έχει ήδη προτείνει στην UEFA να αναλάβει το Final-4.

Η κλήρωση της τελικής φάσης και τα ζευγάρια και τη σειρά των ημιτελικών, θα πραγματοποιηθεί στις 3 Δεκεμβρίου κατά την επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας.

Αξίζει να επισημανθεί πως η UEFA σε συνεργασία με τη FΙFA, έχουν αποφασίσει οι τέσσερις νικήτριες ομάδες της League A, να κληρωθούν σε ομίλους 5 και όχι 6 ομάδων, στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν και με άλλα παιχνίδια, λόγω της παρουσίας τους στο Nations League Finals.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μοναδική «εκκρεμότητα» είναι η τελευταία θέση του υποβιβασμού στη League B, από τον 4ο όμιλο της League A, καθώς μένει να αποφασίσει η UEFA για την τύχη του αγώνα Ελβετία-Ουκρανία, που δεν πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (17/11), καθότι όλη η ουκρανική αποστολή είχε μπει σε καραντίνα.

Αν οι Ουκρανοί θεωρηθούν «υπαίτιοι, μη τέλεσης του αγώνα», όπως συνέβη την Τετάρτη (18/11) στην απόφαση που έβγαλε η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA για τη Νορβηγία (και την «απουσία» της από το ματς με τους Ρουμάνους) θα υποβιβαστούν στη League B.

Αναλυτικά οι προβιβασμοί και οι υποβιβασμοί:

Νικητές των 4 ομίλων της League A που θα συμμετάσχουν στο Nations League Finals:

1ος Όμιλος: Ιταλία

2ος Όμιλος: Βέλγιο

3ος Ομιλος: Γαλλία

4ος Όμιλος: Ισπανία

Υποβιβάζονται από τη League A, στη League B:

1ος Όμιλος: Βοσνία

2ος Ομιλος: Ισλανδία

3ος Όμιλος: Σουηδία

4ος Όμιλος: Ελβετία ή Ουκρανία

Προβιβάζονται από τη League B, στη League A:

1ος Όμιλος: Αυστρία

2ος Όμιλος: Τσεχία

3ος Όμιλος: Ουγγαρία

4ος Όμιλος: Ουαλία

Υποβιβάζονται από τη League B, στη League C:

1ος Όμιλος: Β. Ιρλανδία

2ος Όμιλος: Σλοβακία

3ος Όμιλος: Τουρκία

4ος Όμιλος: Βουλγαρία

Προβιβάζονται από τη League C, στη League B:

1ος Όμιλος: Μαυροβούνιο

2ος Όμιλος: Αρμενία

3ος Όμιλος: Σλοβενία

4ος Όμιλος: Αλβανία

Οδηγούνται σε Play-outs υποβιβασμού από τη League C, στη League D (24/25 Μαρτίου 2022 και 28/29 Μαρτίου 2022 οι αγώνες):

1ος Όμιλος: Κύπρος

2ος Όμιλος: Εσθονία

3ος Όμιλος: Μολδαβία

4ος Όμιλος: Καζακστάν

Προβιβάζονται από τη League D στη League C:

1ος Όμιλος: Ν. Φερόε

2ος Όμιλος: Γιβραλτάρ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης