Την πεποίθησή του ότι η έλευση του Τζον Φαν΄τ Σιπ ήταν μία ευκαιρία για την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου να κάνει μία καινούρια αρχή εξέφρασε ο Μιχάλης Μπακάκης στη συνέντευξη Τύπου, εν όψει του αυριανού αγώνα με την Αρμενία στο Γερεβάν, τονίζοντας ότι «… αδικήσαμε τους εαυτούς μας».

Παράλληλα ο διεθνής μπακ στάθηκε στο πολύ καλό κλίμα που υπήρξε στη γαλανόλευκη στα ματς του Οκτωβρίου, καθώς και στην ανάγκη να αποκτήσει η ελληνική ομάδα «μέταλλο» νικητή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

– Για τα διδάγματα από την ήττα του πρώτου αγώνα με την Αρμενία: «Έχουμε μελετήσει το αποτέλεσμα και πώς παίξαμε στο πρώτο παιχνίδι. Είμαστε προετοιμασμένοι, όμως το πιο σημαντικό είναι το πώς θα παίξουμε εμείς, δεν θα κοιτάξουμε την Αρμενία. Αν παίξουμε όπως μπορούμε, θα πάρουμε το αποτέλεσμα».

– Για την απουσία βασικών παικτών: «Είναι απόφαση του προπονητή ποιους θα καλέσει. Είδατε στα τελευταία δύο παιχνίδια ότι είχαμε καλή εμφάνιση. Όποιος είναι εδώ, είναι αναγκασμένος να δίνει το 100% και με σκληρή δουλειά, θα έρθει το αποτέλεσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Για το τι άλλαξε ο καινούριος προπονητής: «Ο προπονητής έχει βάλει κάποιους κανόνες, έχει περάσει νέο πλάνο και όλοι προσπαθούμε να το τηρούμε κατά γράμμα. Έχοντας διάθεση και δίψα, μπορούμε να κάνουμε όμορφα πράγματα και όλοι είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε νίκες. Όταν ξεκινήσαμε με τον καινούριο προπονητή, είπαμε ότι κάναμε καινούρια αρχή. Ξέρουμε ότι αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Μπορούμε να κάνουμε καλά πράγματα. Μπορεί να μην έχουμε βαθμολογικό κίνητρο, όμως όλοι θέλουμε να πάρουμε τη νίκη σε όλα τα παιχνίδια που απομένουν».

– Για το τι έμεινε από τα παιχνίδια του Οκτωβρίου: «Όλα τα παιδιά στηρίζαμε ο ένας τον άλλον. Είμαι σίγουρος ότι με το κλίμα που υπάρχει θα συνεχίσουν να υπάρχουν καλά αποτελέσματα. Όλα τα παιδιά δίνουν το 100%, υπάρχει πολύ καλό κλίμα. Όλοι κοιτούν την ομάδα, κανένας το εγώ. Αυτό θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, είμαστε αισιόδοξοι και όλοι είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τα πάντα».

– Για τις νίκες που έχει ανάγκη η εθνική: «Πρέπει να φτιάξουμε μέταλλο νικητή. Θέλουμε συνέχεια για να δείξουμε ότι δεν ήταν τυχαία. Έχουμε αλλάξει στιλ και υπάρχει ποιότητα και ποδοσφαιριστές για να το υπηρετήσουμε. Είμαι σίγουρος ότι θα φανεί αυτό και στα επόμενα παιχνίδια».

– Για το αν μπορεί η ελληνική ομάδα να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο: «Όπως είδατε, μπορούμε να αλλάξουμε στιλ. Έχουμε ποιοτικούς ποδοσφαιριστές μπροστά και την άμυνα δεν τη φτιάχνουν μόνοι οι 4 πίσω, αλλά όλοι. Μπορούμε να παίξουμε επιθετικό ποδόσφαιρο, θέλουμε να το κάνουμε και μπορούμε να τα καταφέρουμε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης