Ο σούπερ σταρ της εθνικής Αργεντινής, Λιονέλ Μέσι, και ο τεχνικός της «αλμπισελέστε», Λιονέλ Σκαλόνι, προβλέπουν μια σκληρή, αλλά όμορφη αναμέτρηση με την Ολλανδία, όταν οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες την προσεχή Παρασκευή (9/12), στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Μουντιάλ.

Στις χθεσινές αναμετρήσεις τους για τη φάση των «16», οι Νοτιοαμερικανοί νίκησαν 2-1 την Αυστραλία και οι «οράνιε» 3-1 τις Ηνωμένες Πολιτείες, με αποτέλεσμα να… ανταμώσουν ξανά αυτές οι δύο σπουδαίες ομάδες, οι οποίες αναμετρήθηκαν στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1978 με νικήτρια την Αργεντινή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα είναι ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, με δύο ιστορικές ομάδες. Δυστυχώς, μια ομάδα πρέπει να χάσει και ελπίζουμε ότι θα είμαστε εμείς αυτοί που θα προκριθούν» δήλωσε ο Σκαλόνι στη συνέντευξη Τύπου μετά τον νικηφόρο αγώνα με την Αυστραλία. Παράλληλα, ο 44χρονος τεχνικός δήλωσε θαυμαστής του 71χρονου προπονητή της εθνικής Ολλανδίας, Λουίς Φαν Γκάαλ, από τα πρώτα χρόνια της ποδοσφαιρικής καριέρας του νυν Αργεντινού ομοσπονδιακού. «Ξεχώριζε τότε. Είναι μια στιγμή υπερηφάνειας να τον αντιμετωπίσουμε. Ξέρουμε πόσα πολλά έχει κάνει στο ποδόσφαιρο και πόσοι πολλοί άνθρωποι έχουν προσπαθήσει να τον αντιγράψουν» είπε ο Σκαλόνι για τον Ολλανδό ομόλογό του και συνέχισε: «Αυτή είναι μια από τις απολαύσεις που σου δίνει το ποδόσφαιρο, ειδικά αφού αυτό συμβαίνει σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Αντιμετωπίζουμε έναν δύσκολο αντίπαλο, όπως είναι όλοι τους, κι ελπίζουμε να τα πάμε καλά. Ίσως δεν “λάμπουν” όπως ολλανδικές ομάδες του παρελθόντος, αλλά είναι πολύ ξεκάθαροι στο τι κάνουν».

Από την πλευρά του, και ο Μέσι υπογράμμισε τις δυσκολίες του προημιτελικού με την Ολλανδία. «Τώρα έχουμε μια πραγματικά δύσκολη αναμέτρηση με την Ολλανδία, που παίζει πολύ καλά. Διαθέτουν σπουδαίους παίκτες κι έναν σπουδαίο προπονητή, θα είναι μια σκληρή μάχη. Είναι ο προημιτελικός ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου και, αν ένα Μουντιάλ είναι δύσκολο από την αρχή, γίνεται ακόμη δυσκολότερο σε αυτή τη φάση» τόνισε.

Για τον αγώνα με την Αυστραλία, όπου η Αργεντινή πανηγύρισε την τρίτη σερί νίκη της στο Μουντιάλ, ο Σκαλόνι είπε: «Είμαστε ικανοποιημένοι. Το σημερινό (σ.σ. χθεσινό) ματς ήταν πολύ δύσκολο. Μας πίεσαν ασφυκτικά. Δεν θα έπρεπε να έχουμε… υποφέρει στα τελευταία λεπτά, επειδή είχαμε ευκαιρίες να αυξήσουμε κι άλλο το προβάδισμά μας. Όμως, οι παίκτες μου γεννήθηκαν για να παίζουν τέτοιου είδους αγώνες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με τον τραυματία Άνχελ Ντι Μαρία, τον οποίο κράτησε στον πάγκο, ο Σκαλόνι εξέφρασε την ελπίδα ότι θα είναι έτοιμος για τον αγώνα με την Ολλανδία: «Σήμερα δεν ήταν σε κατάσταση να αγωνιστεί. Δεν ήθελα να το ρισκάρω. Ελπίζουμε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα μπορέσει να βελτιωθεί η κατάστασή του και να παίξει στο επόμενο παιχνίδι».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης