κατηγορίες της Πορτογαλίας και δεν είναι επαγγελματίες, βοηθώντας τους με αυτό τον τρόπο να ξεπεράσουν σε ένα βαθμό τα προβλήματα που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο σούπερ σταρ της Γιουβέντους ηγήθηκε πρωτοβουλίας που θέλει τους παίκτες της εθνικής Πορτογαλίας να χαρίζουν μέρος του μπόνους που έλαβαν για τη συμμετοχή τους στα προκριματικά του Euro2020. Η διοργάνωση μετατέθηκε για το καλοκαίρι του 2021, λόγω της Covid-19, κάτι που σημαίνει πως οι Ίβηρες θα κρατήσουν το στέμμα τους για επιπλέον 12 μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, ο Ζοάο Μάριο, διεθνής Πορτογάλος που αγωνίζεται στη Λοκομοτίβ Μόσχας με τη μορφή δανεισμού από την Ίντερ, ξεκαθάρισε πως ο Cr7 ήταν αυτός που παρακίνησε τους συμπαίκτες του. «Ο Κριστιάνο προσπαθεί πάντα να δίνει το παράδειγμα. Προσπαθεί να βοηθήσει την Πορτογαλία και είναι υπέροχο αυτό που κάνει. Μας παρουσίασε μια πρωτοβουλία για τους παίκτες που δεν έχουν επαγγελματικά συμβόλαια. Χρειάζονται βοήθεια και συμφωνήσαμε να τους υποστηρίξουμε. Είναι μια κακή κατάσταση για όλους μας, αλλά γι’ αυτούς είναι χειρότερα».

Ο Μπερνάρντο Σίλβα ήταν αυτός που είχε αποκαλύψει το… σχέδιο του 35χρονου Ρονάλντο, ο οποίος παραμένει στη Μαδρίτη, μην έχοντας εξασφαλίσει άδεια για να «πετάξει» για το Τορίνο: «Μας έβαλε την ιδέα να δωρίσουμε μέρος του μπόνους μας και συμφωνήσαμε με χαρά. Θα δώσουμε το 50% του ποσού που λάβαμε από τα προκριματικά», είπε ο πλάγιος επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι.

Όπως αναφέρει σχετικά και η ανακοίνωση της Πορτογαλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FPF), «… επειδή δεν έχουμε ξεχάσει τις δύσκολες στιγμές που περάσαμε και όλους αυτούς που με γενναιοδωρία μας βοήθησαν, θα προσθέσουμε το ποσό αυτό στο ταμείο υποστήριξης που έχει ήδη δημιουργηθεί και απευθύνεται κυρίως σε παίκτες μη επαγγελματικών συλλόγων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης