Αναστολή όλων των ποδοσφαιρικών δραστηριοτήτων στην Αγγλία, τουλάχιστον ως τις 3/4, αποφάσισαν η Premier League, η EFL (διοργανώτρια των μικρότερων επαγγελματικών κατηγοριών) και η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας. Αν και οι Άγγλοι επέμεναν μέχρι την Πέμπτη (12/3) ότι οι αγώνες θα συνεχιστούν κανονικά, και μάλιστα με την παρουσία θεατών, η ύπαρξη κρουσμάτων ακόμη και μέσα στις ποδοσφαιρικές ομάδες, όπως ο προπονητής της Άρσεναλ Μίκελ Αρτέτα και ο παίκτης της Τσέλσι Κάλουμ Χάντσον-Οντόι, υποχρέωσαν τους αρμόδιους φορείς σε… στροφή 180 μοιρών.

Η επανέναρξη των πρωταθλημάτων εξαρτάται από τις ιατρικές εξελίξεις που θα υπάρχουν ως τότε στο μέτωπο της πανδημίας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επικεφαλής της Premier League, Ρίτσαρντ Μάστερς: «Πάνω απ ‘όλα, ευχόμαστε την ταχεία ανάρρωση του Μικέλ Αρτέτα και του Κάλουμ Χάντσον Οντόι και όλων των άλλων που επηρεάζονται από το COVID-19. Σε αυτή την άνευ προηγουμένου κατάσταση, συνεργαζόμαστε στενά με τους συλλόγους μας, την κυβέρνηση, την FA και την EFL και μπορούμε να καθησυχάσουμε όλοι ότι η υγεία και η ευημερία των παικτών, του προσωπικού και των φιλάθλων είναι προτεραιότητα μας».

Σημειώνεται ότι η FA ανακοίνωσε και την αναβολή των φιλικών αγώνων της εθνικής Αγγλίας με την Ιταλία και τη Δανία, στις 27 και 31 Μαρτίου αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης