Από έναν βαθμό πήραν Κροατία και Τσεχία μετά το ισόπαλο 1-1 για τον τέταρτο όμιλο του Euro 2020. Οι Τσέχοι έφτασαν τους 4 βαθμούς μετά το τρίτο γκολ του Σικ στο τουρνουά (37’ πεν.), ενώ η «χρβάτσκα» ισοφάρισε στο 48’ με τον Πέρισιτς.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Τσέχοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγώνα και απείλησαν με τον Σούτσεκ στο 4’ και τον Γιάνκτο στο 12’. Στο 18ο λεπτό ο Σικ προσπάθησε να σκοράρει χωρίς αποτέλεσμα, ενώ στο 23’ ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για την Κροατία, με τον Βάτσλικ να μαζεύει το σουτ του Πέρισιτς.

Στο 33’ ο Λόβρεν χτύπησε με τον αγκώνα του τον Σικ και ο Ντελ Θέρο Γκράντε έδειξε πέναλτι κατόπιν ελέγχου στο VAR, με τον Τσέχο φορ να ευστοχεί στο 37’ και να σημειώνει το 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τους Κροάτες να επιτίθενται και να φτάσουν στην ισοφάριση μόλις στο 47’! Ο Πέρισιτς με δυνατό σουτ από πλάγια θέση μέσα από την περιοχή νίκησε τον Βάτσλικ και ισοφάρισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 53’ ο Σούτσεκ απείλησε με ωραίο συρτό σουτ έξω από την περιοχή και στο 61’ η κεφαλιά του Σικ πέρασε άουτ, με τους τυπικά φιλοξενούμενους να δείχνουν πως συνήλθαν από το σοκ της γρήγορης ισοφάρισης.

Ο Βλάσιτς απείλησε στο 72′, ο Πέτκοβιτς έψαξε κι αυτός το γκολ στο 89′, όμως δεν άλλαξε τίποτα και το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους. Ένα τέλος που ήρθε… 20 δευτερόλεπτα από τον Ντελ Θέρο Γκράντε, με τους παίκτες να απορούν με την κίνηση του ρέφερι…

Κροατία – Τσεχία 1-1 (ΑΝΤ1)

Γκολ: 37′ πεν. Σικ (Τσεχία). 48′ Πέρισιτς (Κροατία)

 

 

Κίτρινες κάρτες: Λόβρεν – Μάσοπουστ, Μπόριλ, Χλόζεκ

Κόκκινες κάρτες:

Κροατία: Λιβάκοβιτς, Βρσάλικο, Βίντα, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Κόβατσιτς (87′ Μπρόζοβιτς), Μόντριτς, Πέρισιτς, Κράμαριτς (62′ Βλάσιτς), Μπρέκαλο (46′ Ιβάνουσεκ), Ρέμπιτς (46′ Πέτκοβιτς).

Τσεχία: Βάτσλικ, Τσούφαλ, Σελούστκα, Κάλας, Μπόριλ, Σούτσεκ, Χολς (63′ Κραλ), Μάσοπουστ (63′ Χλόζεκ), Νταρίντα (87′ Μπάρακ), Γιάνκτο (74′ Σέβτσικ), Σικ (75′ Κρμέντσικ).

4ος όμιλος

Ομάδα Αγώνες Βαθμοί Γκολ
Τσεχία 2 4 3-1
Αγγλία 1 3 1-0
Κροατία 2 1 1-2
Σκωτία 1 0 0-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης