Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ στην ανάλυση των αμφισβητούμενων φάσεων της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ και των  πλέι άουτ της Super League χαρακτήρισε σωστή την απόφαση του Μπέμπεκ να καταλογίσει το πέναλτι υπέρ του Μακέντα στο ντέρμπι των «αιωνίων» στο «Καραϊσκάκη», ενώ, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι θα έπρεπε να δοθεί η εσχάτη των ποινών στο ματς του Αστέρα Τρίπολης με τον ΠΑΟΚ για το χέρι του Κρέσπο.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Άγγλος αρχιδιαιτητής για τις οκτώ επίμαχες φάσεις που επέλεξε από τέσσερις αναμετρήσεις:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βόλος – Παναιτωλικός

Το πέναλτι υπέρ του Βόλου και η κίτρινη κάρτα στον Ταχάρ για χέρι μέσα στην περιοχή ήταν σωστή. Αρχικά ο Σιδηρόπουλος υπέδειξε φάουλ, ωστόσο μετά από υπόδειξη του VAR Γκορτσίλα, επανεξέτασε τη φάση και διόρθωσε την αρχική απόφαση.

Το ίδιο σωστή εκτιμήθηκε και η απόφαση για πέναλτι υπέρ του Παναιτωλικού στο χέρι του Παρέα, όχι όμως κίτρινη κάρτα, επειδή ο παίκτης του Βόλου δεν ανέκοψε την πορεία της μπάλας προς την εστία ύστερα από σουτ. Και σε αυτή τη φάση η παράβαση καταλογίστηκε από παρέμβαση του VAR Γκορτσίλα στον διαιτητή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ

Έπρεπε να δοθεί πέναλτι υπέρ του Αστέρα Τρίπολης στο χέρι του Κρέσπο, καθώς κάνει κίνηση προς την μπάλα κι έχει το σώμα του αφύσικα μεγαλύτερο. Στην πτώση του Ριέρα στη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ σωστά δεν υποδείχθηκε παράβαση, επειδή η επαφή με τον Κρέσπο ήταν φυσιολογική.

Στη φάση που ζήτησε πέναλτι ο ΠΑΟΚ μετά το σουτ του Αουγκούστο, το χέρι του Μουνάφο ήταν σε φυσική θέση και κολλημένο στο σώμα, έτσι ο Κλάτενμπεργκ συμφώνησε με τον Καραντώνη που δεν σφύριξε.

Άρης – ΑΕΚ

Το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ ελέγχθηκε για επιθετικό φάουλ του Ανσαριφάρντ στη διεκδίκηση της μπάλας με τον Σούντγκρεν. Ο VAR διαπίστωσε πως το χέρι το είχε κάνει τελικά ο αμυντικός του Άρη κι έτσι το γκολ ορθώς κατακυρώθηκε.

Επίσης, σωστά καταλογίστηκε το δεύτερο πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ, επειδή ο Ρόουζ αρχικά βρίσκει την μπάλα αλλά στη συνέχεια χτυπάει με τις τάπες τον Γαλανόπουλο. Για την ίδια φάση, ορθώς δόθηκε κίτρινη κάρτα στον αμυντικό του Άρη, σε φάση που η αρχική απόφαση του Κουλμπακόφ άλλαξε μετά από παρέμβαση του VAR.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Καλώς δόθηκε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού στην ανατροπή του Μακέντα από τον Σεμέδο και κίτρινη κάρτα στον Πορτογάλο αμυντικό. Αρχικά ο Κροάτης διαιτητής (Μπέμπεκ) έδειξε κίτρινη κάρτα στον επιθετικό των φιλοξενούμενων για «θέατρο», όμως ανακάλεσε την απόφασή του μετά από επέμβαση του VAR.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης