Ο δρόμος για το Μουντιάλ του Κατάρ περνάει σήμερα (19,00, Open TV- Cosmote Sport 1) από το Μπατούμι για την εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, η οποία θα πρέπει να φύγει οπωσδήποτε με τη νίκη από τη Γεωργία για να διατηρήσει τις ελπίδες πρόκρισης στα τελικά της διοργάνωσης, ως μία από τις δύο πρώτες ομάδες των προκριματικών στο Β’ όμιλο της ευρωπαϊκής ζώνης.

Το ματς, όμως, αυτό θα γίνει σε μια δύσκολη ημέρα για τη Γεωργία, καθώς θρηνεί το χαμό οκτώ ανθρώπων, λόγω της κατάρρευσης κτηρίου στο Μπατούμι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο η ομοσπονδία της χώρας απέστειλε κατεπείγουσα επιστολή σε UEFA – FIFA, ζητώντας την αναβολή του αγώνα με την Ελλάδα, αλλά το αίτημα δεν έγινε τελικά αποδεκτό. Ετσι το ματς θα διεξαχθεί κανονικά, με τους γηπεδούχους να φορούν μαύρο περιβραχιόνιο, ενώ θα τηρηθεί και ενός λεπτού σιγή.

Επίσης αποφασίστηκε, για λόγους ασφαλείας, να διεξαχθεί χωρίς θεατές το σημερινό ματς. Να σημειωθεί πως το τραγικό συμβάν, που κόστισε τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους, συνέβη κοντά στο ξενοδοχείο που διαμένει το ελληνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Παράλληλα, σε ανακοίνωση της ομοσπονδίας αναφέρεται ότι όσοι αγόρασαν εισιτήριο, θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία εκφράζει τη θλίψη της για την τραγωδία στο Μπατούμι. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των νεκρών, στην πόλη του Μπατούμι και στη Γεωργία στο σύνολό της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης