Η Κροατία επικράτησε 5-1 της Νορβηγίας και διατηρήθηκε στην πρώτη θέση του όγδοου ομίλου στα προκριματικά του Euro 2016. Γκολ για τους «χρβατσκι» πέτυχαν οι Σίλντανφελντ και Πράνιτς του Παναθηναϊκού!

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Μπρόζοβιτς στο 30′ και στο 55’ ο Πέρισιτς πέτυχε το 2-0. Το 3-0 πέτυχε στο 66’ο Όλιτς, ενώ τρία λεπτά οι Νορβηγοί έχασαν πέναλτι με τον Ελιουνούσι. Στο 75′ οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Τσόρλουκα και στο 81’ οι Νορβηγοί μείωσαν με τον Τέτεϊ. Στο 87’ ο Σίλντενφελντ και στο 90’ ο Πράνιτς διαμόρφωσαν το τελικό 5-1 υπέρ της Κροατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον ίδιο όμιλο, τον όγδοο, το Αζερμπαϊτζάν νίκησε 2-0 τη Μάλτα. Σκόρερ χρίστηκαν οι Χουσεΐνοφ (4’) και Ναζάροφ (90’).

Στο πρώτο όμιλο οι Λετονοί λίγο έλλειψε να πετύχουν μεγάλη έκπληξη, αλλά στο τέλος ισοφαρίστηκαν σε 1-1 από την πρωτοπόρο Τσεχία. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Βισνάκοβς στο 30΄, ενώ στο 90’ ο Πίλαρ πέτυχε το τελικό 1-1.

Νωρίτερα, η Ισλανδία κέρδισε εκτός έδρας με 3-0 το Καζακστάν. Ο Γκούντγιονσεν άνοιξε το σκορ στο 20′ και με δύο γκολ του Μπιάρνανσον διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος στον δεύτερο όμιλο, η Ουαλία συνέτριψε με 3-0 το Ισραήλ σε εκτός έδρας ματς. Στο τέλος του πρώτου μέρους ο Ράμσεϊ άνοιξε το σκορ, ενώ στο 50’ ο Μπέιλ πέτυχε το 2-0. Στο 51’ ο Τίμπι αποβλήθηκε για το Ισραήλ και το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 77’ ο Γκάρεθ Μπέιλ.

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης