«Θα είναι καταπληκτικό». Αυτό ομολόγησε σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της UEFA ο Κώστας Μήτρογλου σχετικά με την αναμενόμενη επιστροφή του στη Γερμανία, όπου πέρασε μέρος της ζωής και της καριέρας του, για να αντιμετωπίσει την Ντόρτμουντ στη ρεβάνς της φάσης των «16» του Champions League.

Γεννημένος στην Ελλάδα, αλλά μεγαλωμένος στη Γερμανία, ο Κώστας Μήτρογλου πραγματοποιεί εντυπωσιακές εμφανίσεις με την Μπενφίκα και ετοιμάζεται να ηγηθεί της προσπάθειας εναντίον της γερμανικής ομάδας, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήταν δύσκολο να εγκαταλείψω τη Γερμανία, αλλά ήταν πολύ σημαντικό για την καριέρα μου. Έφευγα από την οικογένειά μου, τους φίλους και τον τόπο όπου μεγάλωσα, και πήγαινα κάπου που δεν ήταν πραγματικά μια ξένη χώρα για μένα, αλλά όπου δεν μιλούσα τη γλώσσα. Νομίζω ότι ήταν η σωστή κίνηση. Πιστεύω ότι τα επτά χρόνια μου στον Ολυμπιακό με βοήθησαν πολύ. Ήταν η πρώτη επαγγελματική ομάδα που έπαιξα. Αφομοιώθηκα καλά και δεν άργησα να ξεκινήσω το σκοράρισμα, που είναι η ψυχή μου ως επιθετικός. Έτσι ξεκίνησαν όλα για μένα» είπε ο Έλληνας επιθετικός, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στο Champions League ως αλλαγή εναντίον της Λάτσιο, το 2007, και στη συνέχεια σημείωσε το πρώτο του γκολ εναντίον της Σταντάρ Λιέγης το 2009.

«Έχω παίξει πολλά παιχνίδια στο Champions League, μετά από αυτόν τον αγώνα, αλλά το ντεμπούτο μου ήταν σίγουρα μια μεγάλη υπόθεση για μένα, γιατί νομίζω ότι για όποιον είναι παθιασμένο με το ποδόσφαιρο είναι το απόλυτο. Κάνεις τα πάντα για να παρακολουθήσεις το Champions League στην τηλεόραση, πόσω μάλλον να αγωνιστείς σε αυτό. Θυμάμαι το γκολ, αλλά, όταν είσαι στη μέση ενός παιχνιδιού, δεν σταματάς για να σκεφτείς: ”Ω, είναι το Champions League και εγώ μόλις σκόραρα ένα γκολ”. Μόνο μετά τον αγώνα συμβαίνει αυτό. Είναι μία πολύ δύσκολη διοργάνωση για να σκοράρεις, επειδή είσαι αντιμέτωπος με τους καλύτερους στον κόσμο. Όλα συμβαίνουν πολύ πιο γρήγορα και μπορεί να έχεις μόνο μισή ευκαιρία για να σκοράρεις σε ένα παιχνίδι» πρόσθεσε.

Την Τετάρτη θα βρεθεί απέναντι στην Ντόρτμουντ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Το πρώτο ματς στη Λισαβόνα, που κατέληξε με νίκη της Μπενφίκα, με δικό του γκολ, ήταν αρκετά συναρπαστικό. «Έπαιξαν πολύ γρήγορα και είναι μια μεγάλη ομάδα, αλλά στο γήπεδό μας ήταν πάντα και θα είναι πολύ δύσκολο για αυτούς να κερδίσουν. Κάναμε καλή δουλειά. Εμείς κρατήσαμε ανέπαφη την εστία και σκοράραμε, όπως θέλαμε, αν και γνωρίσαμε ορισμένες δύσκολες καταστάσεις. Σίγουρα, θα θέλαμε να είχαμε σημειώσει και ένα δεύτερο γκολ, αλλά και το 1-0 είναι εντάξει. Πώς αισθάνθηκα όταν πέτυχα το γκολ; Κυρίως ανακούφιση, γιατί η Ντόρτμουντ ήταν πολύ καλή. Ήταν μία πολύ καλή κίνηση, ένα πολύ σημαντικό γκολ για εμάς» επεσήμανε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιστροφή στη Γερμανία είναι σίγουρα μία ιδιαίτερη στιγμή για τον Μήτρογλου. «Θα είναι υπέροχα να έχω την οικογένεια και τους φίλους μου να παρακολουθούν το παιχνίδι στο γήπεδο. Ο πατέρας, η μητέρα μου και η γιαγιά μου. Όμως, δεν θα προσπαθήσω να δω κάποιον από αυτούς, γιατί θέλω να είμαι ήρεμος. Όλοι το περιμένουμε αυτό και πάνω από όλους οι φίλαθλοι της Μπενφίκα που θα είναι εκεί. Θα είναι συγκλονιστικό» ανέφερε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης