Η Εθνική ομάδα γνώρισε την ήττα με 2-0 από την Ιταλία στο «Ολίμπικο» σε παιχνίδι για την 7η αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Euro 2020. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε θετική παρουσία για περίπου μία ώρα, όμως οι Ιταλοί με πέναλτι του Ζορζίνιο στο 63’ και σουτ του Μπερναρντέσκι στο 78’ πήραν τη νίκη και εξασφάλισαν την πρόκριση για την τελική φάση της διοργάνωσης.  

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η… πειραματική ενδεκάδα που παρέταξε ο Τζον Φαν΄τ Σιπ κατάφερε στο ξεκίνημα του ματς να μπλοκάρει σε μεγάλο βαθμό τη δημιουργία των Ιταλών, με την τριάδα των χαφ (Κουρμπέλης, Ζέκα, Μπουχαλάκης) να κλείνει καλά τους διαδρόμους προς την εστία του Πασχαλάκη. Μάλιστα, η εθνική θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ στο 12΄, όταν ο Μπακασέτας βρήκε ωραία τον Λημνιό κι αυτός έκανε ένα πολύ καλό σουτ, όμως ο Ντοναρούμα έδιωξε με υπερένταση. Σταδιακά οι «ατζούρι» πήραν τον έλεγχο της αναμέτρησης, αλλά ως το τέλος του ημιχρόνου δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν μεγάλη φάση.

Στο β΄ μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο αποφασισμένοι και απείλησαν, αρχικά με άστοχο σουτ του Ινσίνιε (53΄) και στη συνέχεια με την πολύ καλή κεφαλιά του Ιμόμπιλε που απέκρουσε σε κόρνερ ο Πασχαλάκης (55΄). Όμως ήταν η Εθνική αυτή που «άγγιξε» το γκολ στο 60΄, όταν ο Ζέκα έκλεψε τη μπάλα στο κέντρο και άνοιξε την αντεπίθεση, ο Λημνιός ελίχθηκε ωραία από δεξιά και έκανε την παράλληλη μπαλιά για τον Κουλούρη, ο οποίος σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των διχτύων, με τον Ντοναρούμα ουσιαστικά εξουδετερωμένο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η χαμένη αυτή ευκαιρία κόστισε τα μέγιστα στην ελληνική ομάδα, η οποία τρία λεπτά αργότερα (63΄) βρέθηκε πίσω στο σκορ από το πέναλτι που παραχώρησε ο Μπουχαλάκης (απέκρουσε με το χέρι σουτ του Ινσίνιε) και αξιοποίησε ο Ζορζίνιο. Οι διεθνείς προσπάθησαν να βγουν μπροστά και να απαντήσουν, είχαν και μία καλή στιγμή με τον Μπακασέτα, αλλά στο 78΄ ο Μπερναρντέσκι «έγραψε» το 2-0 με σουτ έξω από την περιοχή (η μπάλα κόντραρε και μπέρδεψε τον Πασχαλάκη που δεν αντέδρασε σωστά) και η Ιταλία «καθάρισε» το ματς και μαζί την πρόκριση στα τελικά.

Ιταλία – Ελλάδα 2-0 (Comsote Sport 1, OPEN TV)

Γκολ: 63′ πεν. Ζορζίνιο, 78′ Μπερναρντέσκι

 

 

 

Κίτρινες κάρτες: Χατζηδιάκος, Μπουχαλάκης

Κόκκινες κάρτες:

Ιταλία: Ντοναρούμα, Ντ’ Αμπρόζιο, Μπονούτσι, Ατσέρμπι, Σπινατσόλα, Μπαρέλα (87′ Ζανιόλο), Ζορζίνιο, Βεράτι, Ινισίνε, Ιμόμπιλε (79′ Μπελότι), Κιέζα (39′ Μπερναρντέσκι).

Ελλάδα: Πασχαλάκης, Μπακάκης, Χατζηδιάκος, Σιόβας, Σταφυλίδης, Μπουχαλάκης (75′ Γιαννούλης), Ζέκα, Κουρμπέλης, Μπακασέτας (79′ Μάνταλος), Λημνιός, Κουλούρης (67′ Δώνης).

 

 

10ος Όμιλος

Βοσνία-Φινλανδία 4-1 (29΄ Χάιροβιτς, 37΄ πεν., 58΄ Πιάνιτς, 73΄ Χότζιτς – 79΄ Ποχιανπάλο)

Ιταλία-Ελλάδα 2-0 (63΄ πεν. Ζορζίνιο, 78΄ Μπερναρντέσκι)

Λιχτενστάιν-Αρμενία 1-1 (72΄ Φρικ – 19΄ Μπαρσεγκιάν)

Η βαθμολογία (σε 7 αγ.)

Ιταλία (20-3) 21

Φινλανδία (9-8) 12

Αρμενία (13-12) 10

Βοσνία/Ερζεγοβίνη (16-12) 10

Ελλάδα (7-12) 5

Λιχτενστάιν (2-20) 2

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης