Σε μία πολύ «διαφορετική» κίνηση προχώρησε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ισπανίας, Λουίς Ενρίκε, ζητώντας από το προεδρείο της ισπανικής ομοσπονδίας, να μειώσει τις αποδοχές του κατά 25%!

Η εθνική Ισπανίας δεν έχει δώσει ούτε ένα παιχνίδι εδώ κι έξι μήνες (αναβλήθηκαν όλα τα προγραμματισμένα παιχνίδια του Μάρτη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού) και καταπώς φαίνεται θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα εξάμηνο ακόμη για να δώσει επίσημο ή ανεπίσημο αγώνα. Ο Ενρίκε (που δεσμεύεται με συμβόλαιο με την ομοσπονδία έως το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ το 2022) αποφάσισε λοιπόν, να «επιστρέψει» το 1/4 του μισθού του ως κίνηση «αλληλεγγύης» προς τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας στο ποδόσφαιρο της Ισπανίας. Οι ετήσιες αποδοχές του παλιού άσου των Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα είναι 1,5 εκατ. Ευρώ, όπερ σημαίνει πως θα «χαρίσει» ένα ποσό που φτάνει τις 375.000 Ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μια λεπτή στιγμή για το σύνολο της οικονομίας στο αθλητισμό λόγω των επιπτώσεων από τον ιό Covid-19, πολλές ομοσπονδίες της Ισπανίας (όπως αυτές του μπάσκετ και του χάντμπολ) έχουν ξεκινήσει επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων με τους προπονητές τους. Στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία ωστόσο, δεν χρειάστηκε καν να κινηθούν προς τον Λουίς Ενρίκε, διότι τους… πρόλαβε ο ίδιος, αφήνοντας στην άκρη το 25% των αποδοχών του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης